Aanstaande zondag 10 december staat een interessant affiche op het programma. De heren van ZPB H&L Productions spelen tegen Het Ravijn. Zoals velen zich zullen herinneren liepen dit de vorige edities op naar hoge scores en zijn de wedstrijden altijd spannend. De bezoekende ploeg bekleedt momenteel de 2e plaats, ZPB de 8e plek. Komt allen kijken of ZPB  de aansluiting kan vinden. Zondagmiddag om 16.15u in het Inge de Bruijn Zwembad. In deze editie staat ZPB’er en kind van de club Michael de Kreek centraal. Hij blikt kort vooruit op de wedstrijd.

1 – Vertel is wat over jezelf, hoe oud ben je, waar werk je en hoe lang speel je al waterpolo?

Ik ben Michael de Kreek, 28 jaar en woon in Barendrecht. Ik werk op dit moment bij Samsung waar ik lange dagen maak maar plezier werk. Ik speel al mijn hele leven bij ZPB H&L Productions, waar ik dus veel vrienden heb en altijd met plezier naar toe gaat. Sinds mijn 16e speel ik in heren 1 en heb ook nog een aantal jaar in jong oranje gezeten.

2 – Wat is het hoogtepunt van je waterpolo carrière tot nu toe?

Het winnen van de bekerfinale in 2006 tegen het toen grote en sterke Polar Bears, er gingen 3 bussen ZPB fans mee naar Amsterdam. Alles klopte die dag, een waar hoogtepunt uit mijn carrière. Daarnaast het spelen van meerdere Champions league toernooien met ZPB zijn ook herinneringen die voor altijd bij blijven.

3 – Wat is jouw favoriete feestdag?

De dag dat ik op vakantie ga en dus even weg ben van alle drukte om mij heen en dus even niet aan mijn werk hoef te denken. Daarnaast is oud en nieuw ook altijd een leuk feestje!

4 – De beste pre-game maaltijd is?

De Bistecca bij Giuliano, die moet iedereen een keer geprobeerd hebben.

5 – Je bent een van de meest ervaren spelers, hoe draag jij bij aan de overwinning?

Net zoals iedere andere speler, door 100% inzet te tonen, maar ook door creatief te spelen en de beuk erin te gooien. Ik geef nooit op, niemand van ZPB. We vechten voor elke meter en daar ga ik in voorop. Daarnaast kan ik prima 2e midvoor spelen en zo veel uitsluitingen mee krijgen.

6 – Je zit al 12 jaar bij ZPB 1, wat maakt heren 1  zo bijzonder?

Dat de tribunes altijd vol zitten en dat iedereen bang is om naar Barendrecht te komen.

7 – De afgelopen wedstrijden wordt keer op keer nipt verloren, wat gaat dit weekend anders om wel die 3 punten mee naar huis te nemen?

Ravijn heeft een goed uitgebalanceerde en degelijke ploeg. De afgelopen edities waren spannend dus we kunnen flink aan de bak. Na het zien van de afgelopen wedstrijden vanaf de tribune is het duidelijk dat wij de onnodige fouten maken en deze er echt uit moeten halen anders zullen zij die met bepaalde sterke spelers  genadeloos afstraffen.

8 – Voorspelling?

Na 4×8 minuten staat deze stand op het scorebord: 15-11