Nadat dames 2 zich vorig weekend al had geplaatst voor de volgende ronde van de Manmeer-cup mocht dames 1 het dit weekend gaan proberen om een ronde verder te komen in de beker. Hiervoor moeten de dames over twee wedstrijden de betere zijn. De ploeg waar ze het tegen opnemen voert op dit moment de ranglijst aan in de competitie: Polar Bears.

Ondanks een goede start keek het team na een halve periode tegen een 2-0 achterstand aan. Vanuit een manmeer wist ZPB de 2-1 te maken, maar Polar Bears wist deze periode nog een keer te scoren waardoor de stand na de eerste periode 3-1 was.

In het tweede part scoorde Polar Bears 2 keer snel achter elkaar, maar ZPB bleef spelen voor wat ze waard waren. Door zelf ook 2 keer te scoren was het verschil in punten weer gelijk. Helaas wisten ze het verschil niet kleiner te maken en een tegendoelpunt in de laatste seconde leidde tot een ruststand van 6-3.

In het begin van het derde part lag Polar Bears scherp op de counter en door onnodig balverlies aan de zijde van ZPB wisten ze hiervan te profiteren. Dit was ook te zien in de stand die na 3 periodes 11-3 was.

Desondanks lieten de dames hun koppies niet hangen en wisten ze de laatste periode met 1-3 te winnen wat resulteerde in een 12-6 eindstand.

Om een ronde verder te komen zal ZPB de return wedstrijd met zeven doelpunten verschil moeten winnen. Een moeilijke opgave, maar de dames zullen hun uiterste best doen. Overigens wordt deze wedstrijd later gespeeld dan gepland, want de return die op zondag gespeeld zou worden werd vanwege het winterse weer afgelast en zal op een ander moment worden ingehaald.