Dit weekend staat een dubbele speelronde voor de deur. Op zaterdag wordt om 19.30u in Ede afgefloten, ZPB H&L Productions speelt dan tegen Polar Bears. Op zondag wordt een thuiswedstrijd gespeeld tegen een ander team uit het oosten. Schuurman BZC komt op bezoek, deze wedstrijd zal om 16.15u aanvangen. Het belooft wederom een enerverend weekend te worden gezien de huidige stand in de eredivisie. Het verschil tussen de drie teams bedraagt maar 1 punt. Zodoende kunnen onze helden uit Barendrecht dit weekend bij twee goede resultaten een flinke sprong maken op de ranglijst. Minpuntje is de afwezigheid van captain, Matthijs de Bruijn en topscorer Maurice Dentro. Ook dit weekend zal geleund moeten worden op een solide verdediging, met de oerdegelijke sluitpost waar altijd op vertrouwd kan worden in goal, Yoran Lodder. Hij staat deze editie dan ook centraal en zal kort vooruitblikken op de wedstrijden.

 

  1. Vertel is wat over jezelf, hoe oud ben je, wat studeer je en hoe lang waterpolo je al?

Ik ben Yoran Lodder 21 en vanaf het nieuwe jaar ga ik mijn studie bedrijfskunde combineren met een fulltime baan. Ik ben zo rond mijn 6e of 7e begonnen met waterpolo in Dordrecht bij MNC, dit is mijn derde seizoen bij ZPB.

 

  1. Wat is het hoogtepunt van je persoonlijke waterpolocarrière?

Het bereiken van de finale play-offs voor het landskampioenschap met ZPB, twee seizoenen geleden en als resultaat daarvan de Champions League in Boedapest. Verder was debuteren in de eredivisie op 14 jarige leeftijd ook erg speciaal.

 

  1. Wat is jouw favoriete feestdag?

Geen bepaalde voorkeur als er maar een hoop mooie mensen bij elkaar zijn en het gezellig is!

 

  1. De beste pre-game maaltijd is:

Een simpele pasta

 

  1. Hoe draag je als keeper, naast het tegenhouden van ballen bij aan de overwinning?

Door de spelers goed en duidelijk te coachen in de verdediging en rust uit te stralen. Dit creëert duidelijkheid en zorgt voor een goede organisatie, cruciaal voor een solide verdediging. Ik heb als keeper een overzicht over alle posities en kan zo iedereen goed aansturen.

 

  1. De afgelopen weken zijn de resultaten niet optimaal, wat gaat deze week anders om dit te voorkomen?

De afgelopen weken hebben we een aantal redelijk goede wedstrijden gespeeld waar je steeds net niet wint , Vaak door onnodige persoonlijke fouten. Om komend weekend 6 punten te halen moeten deze fouten uit het spel verdwijnen. Iedereen weet nu wat er van hen  verwacht wordt waardoor ik geloof dat we het goede spel dit weekend eindelijk zullen belonen met twee overwinningen.

  1. Wat verwacht je van de wedstrijden dit weekend?

PB: je speelt in een groot bad tegen een lastige tegenstander die leunen op een prima verdediging om vervolgens uit te breken in de contra. Ik denk dat dit een zeer gesloten wedstrijd zal worden met weinig goals waar wij uiteindelijk aan het langste eind trekken.

Bzc: een ploeg die heel wisselvallig presteert vooral leunend op individuele kwaliteiten van bepalende spelers. Ik verwacht een compleet andere wedstrijd dan op zaterdag met meer goals en meer fouten aan beide kanten.

 

  1. Na 4×8 minuten staat deze stand op het scorebord:

Polar Bears vs. ZPB H&L Productions: 6-7
ZPB H&L Productions vs. Schuurman BZC: 11-9