Na het teleurstellende verlies van zaterdag, uit tegen Polar Bears kon ZPB H&L Productions zich op zondag revancheren en met een goed gevoel de winterstop in gaan. Hiervoor moest het team – verzwakt door blessures en schorsingen – alleen even Schuurman BZC aan de kant zetten. Keepers Yoran Lodder, Pim Versluis en Luuk Blankenburgh worden immers aan de kant gehouden wegens een kwetsuur. Ook Maurice Dentro moest vanaf de kant toekijken. Als vervanger betrad oud-ZPB-held Gijs van Ouwekerk het strijdtoneel. Jammer genoeg speelde de afwezigheid van bepaalde spelers het team toch parten en ging de tegenstander met de drie punten aan de haal, het werd 8-11.  Daarnaast sluierde een bepaalde onzekerheid boven de ploeg die het spel niet ten goede kwam.

Omdat de tegenstander terugviel in een zone moest het verzet doorbroken worden met schoten uit de tweede lijn. Er werd echter zwak geschoten en te weinig gescoord. Als scoren uit een standaardaanval niet lukt kan een man-meer situatie vaak uitkomst bieden. De thuisploeg had de arbiters echter niet volledig aan hun zijde en kreeg weinig p’tjes mee waardoor het moeilijk tot scoren kwam. De tegenstander daarentegen kwam twee maal tot scoren uit een 5-meter en scoorde zes keer uit man-meers, welke zij uitstekend uitspeelde.

Duidelijk is dat binnen de equipe van Remko Hofman het een en ander moet veranderen ten einde een goede tweede seizoenshelft neer te zetten. Hopelijk komt in 2018 het lek boven. De herenselectie van ZPB H&L Productions wenst u hele fijne kerstdagen en een gelukkig en sportief nieuwjaar.

Doelpuntenmakers:

Matthijs de Bruijn 2
Jari Krijgsman 2
Oscar Visser
Kevin van Baarle
Michael de Kreek
Rick Vermeulen