Zondagavond mochten de dames van ZPB H&L Productions aantreden tegen Polar bears uit Ede, in de strijd voor een halve finale plaats in de KNZB beker. Het ging hier om een inhaalwedstrijd, nadat de wedstrijd begin december werd afgelast vanwege code rood.

Het eerste duel in deze bekerwedstrijd werd in Ede verloren met 12-6 De dames van ZPB moesten thuis dus met 7 doelpunten verschil winnen voor een plekje in de halve finale.

Met een goede start van ZPB stonden ze na de eerste periode al met 2-0 voor. Bijna lukte het zelfs om de nul te houden tot in de rust, maar uiteindelijk werd er gerust met een stand van 3-1, in het voordeel van ZPB. In het begin van de derde periode knalde Manouk van Neutegem alweer haar 3e doelpunt van de avond in het doel. Daar bleef het niet bij, door een bijna onmogelijk midvoor doelpunt van Lupi Lopez Caridad liepen de dames uit tot 5-1. Die 7 doelpunten verschil die nodig waren voor een plek in de halve finale waren op deze manier wel ineens dichtbij! Maar de dames van Polar bears lieten niet zomaar over zich heen lopen, waardoor het voor beide teams een harde wedstrijd werd. De uitploeg knokte zich in de laatste periode terug tot een 8-8 stand op het scorebord. Uiteindelijk viel het kwartje in de laatste 2 minuten van de wedstrijd net de verkeerde kant op voor ZPB, waardoor de eindstand 8-9 werd in het voordeel van Polar bears.

Toch konden de dames van ZPB met opgeheven hoofd het zwembad verlaten, ze hebben gevochten voor wat ze waard waren en een goede pot waterpolo laten zien tegen de nummer 2 van de eredivisie!

Doelpuntmakers ZPB:

Manouk van Neutegem (3), Lupi Lopez Caridad (2) Karlijn Fokke, Milou Eggens & Tess Kok

Tekst; Milou Eggens / Foto’s; Katrin Peijer