Dit weekend staat weer een echte derby voor de deur. Op zaterdag wordt om 19.10u in Rotterdam afgefloten, ZPB H&L Productions speelt dan tegen SVH.  De vorige wedstrijd bleek een waar doelpuntenfestijn. De return belooft dan ook een groots spektakel te worden. Voor de heren van ZPB is dit een uiterst belangrijke wedstrijd. Na het gelijkspel van vorige week tegen GZC Donk – wat een dubbel gevoel opleverde – smacht de ploeg naar eindelijk weer een overwinning. Na een periode van absentie, blessureleed en schorsingen is de ploeg eindelijk weer op volle oorlogssterkte. De verwachtingen zijn zodoende ook hoog.  De speler die afgelopen weekend de gelijkmaker tegen de touwen schoot, Kevin van Baarle staat deze week centraal. Hij zal kort vooruitblikken op de wedstrijd.

1. Vertel is wat over jezelf, hoe oud ben je, wat studeer je en hoe lang waterpolo je al?

Ik ben 24 jaar. Studeer sportmanagement aan de haagse hogeschool en ik waterpolo al zo lang ik me kan herinneren. Na mijn jeugd te hebben doorlopen bij de Kempvis ben ik vertrokken naar MNC Dordrecht. Daar heb ik een aantal mooie jaren gehad en daarna ben ik naar ZPB gegaan waar ik dus nog steeds speel.

2. Wat is het hoogtepunt van je persoonlijke waterpolocarrière?

Ik word sowieso altijd tweede dus echt hoogtepunten heb ik niet maar dan kies ik toch voor het EJK in Frankrijk met Jong Oranje.

3. Wat is jouw favoriete feestdag?

Oud en nieuw.

4. De beste pre-game maaltijd is:

Sowieso Pizza!

5. Jij bent een van de meer ervaren spelers in het team, hoe draag jij bij aan de overwinning?

Ik probeer altijd het team te helpen met assists en coaching, en zoals vorige week door op belangrijke momenten een goaltje te maken. Ik ben misschien wat kleiner dan de rest maar kan goed overzicht houden waardoor ik mijn teamgenoten kan voorzien van een mooie pass waaruit zij hopelijk kunnen scoren.

6. De afgelopen weken zijn de resultaten niet optimaal, wat gaat de komende weken anders om dit te voorkomen?

De laatste tijd hebben we te weinig punten gepakt maar er zit zeker een stijgende lijn in. Nu moeten we nog geconcentreerder spelen en onze kansen af maken en dan komen de punten vanzelf.

7. Wat verwacht je van de wedstrijden dit weekend?

Zij hebben een sterke keeper en een uitstekende midvoor. Met geduld, een goede verdediging en geconcentreerde aanval zouden wij de betere ploeg moeten zijn en lopen wij weg met de drie punten.

8. Na 4×8 minuten staat deze stand op het scorebord:

SVH vs. ZPB H&L Productions: 0-10 zou mooi zijn. Nee zonder gekkigheid, het maakt niet zoveel uit als er bij ons maar 1 meer staat dan bij SVH.