Nadat vorige week na een spannende een punt werd behaald tegen de koploper, was deze week tijd voor de enige echte Rijnmond Derby in de Eredivisie waterpolo. De mannen van ZPB H&L Productions gingen op bezoek bij SVH uit Rotterdam. Net als ik iedere wedstrijd maar zeker in een derby is de winst van groot belang.

ZPB liet zien hoe serieus ze de wedstrijd namen door fel uit de startblokken te komen. Onder aanvoering van de sterk spelende Quint Gerdes stond er na de 1e periode een 1-5 voorsprong op het bord in het volle zwembad de Wilgenring.

Quint Gerdes (goed voor 2 doelpunten in het 1e part) hier in verdedigende actie.

SVH werd hierna ook wakker. Na een meer gelijk opgaande periode was de stand 4-7. In de derde periode verslapte de Barendrechtse formatie. Mede met het moeilijk krijgen van uitsluitingen, na 3 periodes had ZPB al 10 P’s en SVH slechts 4, wist SVH sterk terug te komen tot 8-9.In de laatste periode wisten onze mannen hun rug weer te rechten. Via 2 goals van Oscar Visser en een hele mooie boogbal van Matthijs de Bruijn wist ZPB de eindstand van 9-12 over de meet te trekken.

ZPB kan tevreden zijn met deze belangrijke punten en hiermee toe werken naar de dubbele ontmoeting tegen hekkensluiter Brandenburg en concurrent Het Ravijn.

SVH-ZPB H&L Productions : 9-12

Periodestanden : 1-5, 3-2, 3-2, 2-3

Doelpuntenmakers:
Oscar Visser 3
Matthijs de Bruijn 3
Twan de Kadt 2
Quint Gerdes 2
Kevin van Baarle
Yannick van den Burg

Katrin Peijer maakte weer mooie foto’s. Alle foto’s van deze wedstrijdcheck je op; https://www.flickr.com/gp/145847816@N07/w9yt42

Tekst; Jari Krijgsman