Afgelopen dinsdag stond de World Leaque wedstrijd tegen Spanje op het programma. Maar liefst 50 ZPB’ers rezen af naar de Sportboulevard in Dordrecht om daar onze Oranje mannen, waaronder ex ZPB’ers Sam van den Burg en Guus van Yperen, aan te moedigen.

Met dank aan De Bondt heeft ZPB voor een heuse sfeeractie gezorgd. Vijftig oranje zwaaivlaggetjes, vijfenzeventig oranje ballonnen, zes toeters, twee mega vlaggen, een Nederlandse windvlag en meerdere oranje vlaggen werden ingekocht om het hele vak te voorzien van een Oranje sfeer. Dit, samen met alle zelf meegebrachte Oranje attributen en kleding van onze supporters, zorgden voor een fantastische sfeer in Dordt.

 


Bron: @SportboulevardD (Twitter)

Helaas mocht onze steun niet resulteren in een overwinning voor onze mannen. Ze verloren echter in een kansloze wedstrijd met 4-12 van de Spanjaarden. Wel hebben we nog twee keer mogen juichen voor onze oud-ZPB’ers Guus en Sam, wat toch weer voor een paar leuke momenten zorgden in het speciale ZPB vak.

 

 

Onze aanwezigheid bleef ook niet onopgemerkt voor fotograven en nieuwssites, zie hier:

 

De mannen spelen aankomend weekend voor de LEN Europa Cup, de Europese tegenhanger van de FINA World League. In Kroatië moet het Nederlands team aan de bak voor de voorronde van Poule B, waar ook grootmachten als Kroatië, Servië en Griekenland in zitten.

Volgende week wacht de Oranje mannen een dubbele ontmoeting met Litouwen in de EK Kwalificatiereeks. Op 23 februari zal de thuiswedstrijd hiervan worden gespeeld in Veenendaal. Tickets voor deze wedstrijd zijn hier te koop: https://www.eventbrite.nl/o/knzb-14363833902