Enkele weken geleden kreeg ik via via een bericht of wij (ZPB) bereid waren om een dames jeugdploeg van Santa Barbara 805 te ontvangen en daar vervolgens een oefenwedstrijd tegen te spelen. Als begeleider van deze ploeg kwam Dennis van Alphen mee. Nu zegt de meeste van jullie die naam misschien niet zo veel maar als je ongeveer van mijn leeftijd bent (oud dus) dat klinkt die naam bekend in de oren. Dennis was namelijk een zeer verdienstelijk waterpolo speler die onder andere bij de “R” heeft gespeeld voordat hij de oceaan overstak om in de USA te gaan wonen.

Gezien de leeftijd van onze Amerikaanse gasten heb ik in overleg met Dennis afgesproken om een “jonge” damesploeg te formeren, die we hebben omgedoopt tot ZPB H&L Productions dames o.20.

Speciale gasten tijdens deze wedstrijd waren de speelsters en spelers van EG1 die Erwin en ik eerder die middag training hadden gegeven. Nadat deze talenten in de dop hun calorieën even flink hadden aangevuld in het clubhuis sloten de “dames” zich aan bij de dames selectie om de warming-up en voorbereiding met de ploeg te doen en namen de “heren” plaats op de tribune waar zij met trommels en vlaggen zorgden voor een onvervalste sfeeractie waar menig eredivisie team jaloers op zou zijn.

Nadat Santa Barbara was gearriveerd kon de wedstrijd onder leiding van Rob van Neutegem en Fedor Tresfon beginnen. ZPB was over het geheel iets sterker dan Santa Barbara maar na 4 kwarten was het verschil slechts 1 doelpunt maar wel in ons voordeel.

Tijdens de wedstrijd waren er meerdere momenten van “overleg” tussen de scheidsrechters en de coaches van Santa Barbara. Achteraf bleek dat de regels in de States iets anders zijn dan bij ons. Desondanks bleef de sfeer goed en de wedstrijd stevig maar sportief.

We hebben gisteren wel een heel gedreven damesteam van ZPB gezien die keihard voor elkaar hebben gewerkt en een goede wedstrijd hebben gespeeld. Dat was onze “Robinson in spe” Larissa Kuijpers, die vanwege haar leeftijd niet bij ZPB o.20 kon meedoen maar wel van harte welkom kom was in het Amerikaanse team, ook opgevallen.

Na afloop van de wedstrijd zijn we met z’n allen nog naar het clubhuis gegaan, waar Petra, Brenda en Solange schalen vol met heerlijke broodjes hadden gemaakt. En onder het genot van een broodje, donut en wat te drinken hebben de meiden onderling nog even me elkaar gesproken.

Tenslotte nog een woord van dank aan onze supporters, Diana en Rene (jurytafel) en Richard (Clubhuis). Het was een zeer geslaagde middag/avond waar k met veel plezier op terug kijk.

Tekst & foto’s; Krijn van Baarle