Afgelopen weekend 9 en 10 juni speelden de F-jes van ZPB op het Nederlands Kampioenschap in Amersfoort.

In het nieuwe zwembad de Amerena mochten de kinderen zaterdag om 14:00 uur starten met hun poule wedstrijden. Maar eerst werd er natuurlijk een voorstelronde gelopen door alle 20 deelnemende ploegen.

Alle poules bestonden uit 5 ploegen, waardoor elk team 4 wedstrijden moest spelen. ZPB beet het spits af in hun poule tegen de F-jes van Otters ’t Gooi. Deze wedstrijd werd door ZPB gewonnen. Ook de tweede wedstrijd werd eenvoudig gewonnen. De derde wedstrijd tegen VZV Njord zou bepalen wie uiteindelijk de poule winnaar zou worden. Gelukkig wist de jongste jeugd van ZPB er het beste van te maken en won ook deze wedstrijd. De laatste wedstrijd van de zaterdag moest natuurlijk wel gewonnen worden, maar het was op papier al duidelijk dat ze deze wedstrijd niet uit handen zouden geven. In een zeer sportieve wedstrijd was duidelijk te zien dat de jeugd van ZPB het hun tegenstander niet al te zwaar wilde maken. Zaterdag werd afgesloten met een eerste plaats in de poule. Hierdoor was plaats in de kwart finales veilig gesteld.

Op zondag stonden er 3 wedstrijden op het programma. Winst in de eerste wedstrijd zou een plaats bij de laatste 4 betekenen. De wedstrijd moest gespeeld worden tegen de F-jes van MNC Dordrecht, de nummer 2 van poule 3. Door een aantal snelle goals bleek al snel dat de overwinning eenvoudig binnengehaald zou worden. De volgende tegenstander ZVL-1886 was echter een geduchte tegenstander en helaas moest ZPB net het onderspit delven met een nederlaag van 7-6. Geen finale plaats helaas, maar een plek in de troost-finale. Voor plaats 3 en 4 moesten we wederom aantreden tegen Njord, een bekende uit de poule-fase. Njord bleek ditmaal echter de bovenliggende partij en helaas verloor ZPB deze wedstrijd. Maar niet getreurd na de wedstrijd werden de coaches toch in het zwembad geduwd en sprongen zelfs een paar enthousiaste ZPB supporters ook in het zwembad.

Al met al een prestatie waarop de kinderen zeer trots mogen zijn.