Het realiseren van een goede internetverbinding in een zwembad is geen eenvoudige opgave. ZPB kwam hiervoor terecht bij Digisource, dat dit sindsdien belangeloos en met succes verzorgt. We spraken erover met Sjoerd Feenstra, voorzitter van ZPB, en Peter van Lent, directeur van Digisource.

Digisource en ZPB

“Op een gegeven moment verhuisden we naar een nieuw zwembad en sloeg ook bij ons de digitalisering toe. Oud-lid Peter van Lent wilde ons hier graag mee helpen. Zijn organisatie Digisource verzorgt sindsdien belangeloos voor ons de connectiviteit en telefonieverbinding”, vertelt Sjoerd.

Het belang van internet voor ZPB

Een goede internetverbinding is voor ZPB heel belangrijk. “Dat klinkt gezien onze activiteiten misschien niet heel logisch, maar ook onze organisatie werkt veel online. We hebben bijvoorbeeld een digitaal wedstrijdformulier, onze administratie staat in de Cloud, de communicatie met de KNZB gaat digitaal en zelfs onze kassa is verbonden met het internet. Het is dan heel belangrijk dat we een goede verbinding hebben. Dat is normaal gesproken vaak al een uitdaging, maar met de aanwezigheid van het water nog lastiger”, legt Sjoerd uit.

Een verbinding in het zwembad

Peter vult aan: “Vanwege het water was het in het begin nog best lastig om ervoor te zorgen dat het signaal goed doorkwam. Het zwembad is niet van ZPB zelf, dus we moesten de verbinding vanuit het naastgelegen clubhuis realiseren. Uiteindelijk hebben we met de juiste producten en wat slimme keuzes een stabiele en goedwerkende verbinding gerealiseerd.”

Samenwerking

De samenwerking tussen ZPB en Digisource bevalt goed. “We zijn natuurlijk heel erg blij dat Digisource ons op deze manier helpt. We hebben nauwelijks omkijken naar onze internetverbinding en dat is gezien onze locatie echt een prestatie. Mocht er onverhoopt toch iets zijn, dan worden we direct op afstand geholpen of komt er iemand langs. Ik zou Digisource zeker aanbevelen. Alles werkt en dat is uiteindelijk het belangrijkste met ICT”, besluit Sjoerd.

Heeft u ook te maken met een uitdagend vraagstuk op het gebied van connectiviteit, telefonie, security, beheer, Cloud of back-up? Ga dan naar www.digisource.nl en neem contact op met Digisource!