In het paasweekend was de AIYSC in Antwerpen. Met een grote groep van 10 zwemmers heeft ZPB hier weer meegedaan.
Op vrijdag zijn we van start gegaan met Bas, Sven, Estelle en Luna. Het werd nog een lange avond want Bas en Estelle mochten zich opmaken voor de medailleceremonie. Estelle had een 1e plaats te pakken voor de 50 vlinder en een 3e plaats voor de 200 wissel. Bas had een mooie 2e plaats voor de 50 vlinder gehaald. Nu konden we eindelijk naar bed, want er kwam nog een druk weekend aan.

Zaterdag werd de zwemploeg aangevuld met Tippi, Tygo, Lars van de Heuvel, Merijn, Tibbe en Coen. Ook hier werden weer mooie pr’s gezwommen door de zwemmers. Er waren ook een paar pechgevallen waardoor we helaas ook een dis hadden maar dat mocht de pret niet drukken. Voordat de finale plaats vond werd er voor het eerst een estafette georganiseerd waar Lars, Tygo, Sven en Tibbe aan meededen. Coen had zich geplaatst voor de finale van de 100 vrij en Estelle had zich geplaatste voor de finale 100 vlinder waar ze 3e werd. Ze was de eerste die een enveloppe ontving met het prijzengeld, voor de 50 schoolslag mocht ze ook nog een zilveren plak in ontvangst nemen. Ook mocht Coen nog een bronzen medaille ophalen voor de 50 rug en 50 schoolslag. Al met al een mooie dag waar door de andere zwemmers ook heel goed gezwommen is.

Op zondag was de ploeg weer iets kleiner Tippi en Tygo zaten thuis waarschijnlijk lekker van de zon te genieten. Bas en Sven gingen zelfs voor de 200 vlinder wat door sommige toch echt als de hel gezien wordt. Coen, Estelle en Bas hadden zich voor de finale van de 100 schoolslag geplaatst, waar Bas 7e ,Coen 3e werd en Estelle zelfs 1e . Ook waren ze in de serie zo snel geweest dat ze ook nog een mooie medaille op konden halen.

Het was een mooi zwem weekend met voor:
Bas: een NJJK limiet, een B limiet en 5x een pr. Coen: een B limiet voor de NJJK en 5x een pr. Estelle: 5x een limiet voor de NJJK, een B limiet en 9x een pr. Tibbe: 4x een pr. Luna: 7x een pr waarvan 1x op de 25 meter tijd. Merijn: 5x een pr en ook een van de 25 meter tijd. Sven: 1x een pr. Tippi: 1x een pr. Tygo en Lars kwamen allebei terug van een schouderblessure maar hadden beide toch nog 3x een lange baan pr.
Het was een goed en gezellig zwemweekend in Antwerpen. Voor wie dit volgend jaar ook mee wilt maken, de wedstrijd wordt gezwommen op 17-18 & 19 april 2020.

Op deze link zijn de foto’s te zien met dank aan Richard Blanker

One Reply to “Succes in Antwerpen voor ZPB zwemmers”

Comments are closed.