Het afgelopen (beker) weekend was er één om niet te vergeten! Zaterdagavond stond de eerste thuiswedstrijd op het programma voor Dames 1. De dames gingen flitsend van start en stonden binnen 2 minuten 2-0 voor. Maar Utrecht gaf zich allesbehalve gewonnen en scoorde erop los in de tweede periode. Eind van de tweede periode keken de dames van ZPB tegen een achterstand van 5-8 aan. Met die stand was zeker nog niet gezegd dat die drie punten naar Utrecht gingen, maar dan moest er wel beter verdedigd worden door ZPB en in de aanval meer kansen gaan creëren.

Dit lukte niet, de derde periode werd er maar 2 keer gescoord door ZPB.  Jim zegt altijd: ‘de wedstrijd wordt pas beslist in de laatste periode.’ In de laatste periode hebben de dames ook zeker laten zien dat ze niet opgeven en tot de laatste seconde blijven spelen.

Volgende week nieuwe kansen, maar dan voor de beker in Utrecht (18:15)

En wat was het zondagavond spannend bij de Heren!  Om door te kunnen bekeren moest ZPB een overwinning behalen. Zaterdag was de eindstand 7-7, nu stond het na één periode al 6-7, maar wel in het voordeel van MNC. En onze aanwinst Neven Popovich zal al met drie uitsluitingen met zijn badjas aan. Vervolgens liep MNC in de tweede periode uit tot 6-10 en incasseerde coach Zoran een gele kaart. Blijkbaar hadden de mannen deze tik nodig, de strijdlust die hieruit voortkwam resulteerde in een rits doelpunten waardoor de tweede periode werd afgesloten met 12-11.  Stefan, Stephan en Kevin lieten van zich spreken! Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven maar van “consolideren” was geen sprake.

De doelpunten bleven vallen en gelukkig aan beide zijden. Ook onze verse aanwinsten uit de jeugd lieten van zich spreken. Noah had al een doelpunt op zijn naam, ook Tom maakte er eentje en Wessel, net zijn 18e verjaardag gevierd, maakte er gewoon drie!  En dat tegen MNC waar de furieuze ervaren Branko Mitrovic (assistent-bondscoach bij Jong Oranje) zijn team aanspoorde en er zelf vijf scoorde.  De emoties gierden door het Inge de Bruin zwembad. Assistent-coach van ZPB Patrick Slobbe verliet het zwembad met een rode kaart en enkele minuten voor het einde moest ook Zoran met een rode kaart vertrekken. Ook de coach van MNC slikte nog geel.  Maar de wedstrijd werd tot een einde gebracht en met 20-18 moest MNC het hoofd buigen. ZPB bekert door! Voor sommigen was de avond nog erg lang en gezellig. Het volgende bekerweekend kunnen we zeker weer alle steun gebruiken.

En wat staat er nu op de rol:
Vrijdag 18 oktober de PubQuiz in de PUT, aanvang 20 :00 uur, gratis deelname voor businessclubleden.

Zaterdag 19 oktober speelt Heren 1 in Eindhoven tegen PSV om 16:30 uur.  Gezien de positie van PSV op de ranglijst en de spirit die ZPB het afgelopen weekend heeft opgedaan een uitgelezen kans om de eerste punten voor de competitie binnen te slepen. Bij voldoende belangstelling willen we hier met een bus heen reizen.

***BUSREIS NAAR EINDHOVEN.  Heren 1 tegen PSV 16:30 uur. WIE GAAT ER MEE?*****

Aanmelden via businessclub [at] zpb [dot] nl  gaat alleen door bij voldoende belangstelling € 10,- p.p. (leden businessclub gratis). Iedereen mag mee, leden (jeugd en senior), familie, vrienden etc. 

De week daarop, 26 oktober, spelen de Dames en de Heren thuis. Daar gaat de club een mooie sfeeravond van maken. Reken op een spectaculaire opkomst en veel geluid tijdens de wedstrijden.  Voor de wedstrijdbal van zowel de Dames als de Heren zoeken wij nog een sponsor. Voor € 150 krijg je een gesigneerde bal die een mooi plekje thuis verdient. Graag melden bij ons emailadres of persoonlijk.

Na elke speelweekend een nieuwsbrief is ons voornemen, dus volgende week leest u weer meer!

Andre, Leendert Jan, Ramon, Richard, Wim