Het afgelopen weekend was er één om gauw te vergeten! Of toch niet?
Als we de uitslagen van Dames en Heren 1 als maatstaf nemen dan kan dit weekend inderdaad gauw vergeten worden. Maar gelukkig is er meer! Als gezelligste zwem- &polovereniging van Nederland hebben we weer een hoop beleefd.
En ja, die gezelligheid is de basis. Daarop kan je bouwen, ook als de resultaten even tegen vallen.

PUBQUIZ
De gezelligheid begon reeds op vrijdagavond. De pub quiz onder bezielende leiding van quizmaster Robert van de Merwe kende weer veel plezier. Uiteindelijk werd de quiz gewonnen door team Maui (Gerko, Lianne, Maurits, Remko, en Sander) met name door hun enorme kennis over Sinterklaas. Als prijs kregen zij een bidon, zwembril en badmuts.

De wedstrijden
Op zaterdag zijn de Dames afgereisd naar Utrecht, om daar hun eerste wedstrijd in de bekercompetitie te spelen. Utrecht kon 4 internationals mee laten doen, dus de wedstrijd was eigenlijk al gespeeld. Vol goede moed gingen de dames wel naar Utrecht toe, en hebben zij goede afspraken gemaakt wat ze in de wedstrijd van elkaar verwachten, hoe ze gaan spelen op een veel breder bad als in Barendrecht en hoe ze de eindstand zo klein mogelijk kunnen houden. In de eerste periode was dit goed te zien, toen stond het nog maar 4-0, zeker geen slechte start, alleen zat het geluk er ook niet echt in. Er gingen namelijk meerdere ballen op de paal en de lat. Toen het na twee periodes 10-2 stond, werden de afspraken steeds minder nagekomen. In de laatste periodes was de energie een beetje op met maar drie wissels en wilden de dames erg graag scoren en daardoor werd het spel soms slordig. De dames kunnen zeker positief terugkijken op deze wedstrijd, dat je tot het einde met elkaar blijft spelen en elke aanval een doelpunt wilt maken.
De Heren togen naar Eindhoven alwaar zij tegen PSV de eerste punten van het seizoen poogden binnen te slepen.
Bij aanvang bleek de kracht van onze vereniging reeds, onze “kant” was met meer en enthousiastere supporters gevuld dan de “overkant”. Bij het voorstellen keerden onze mannen zich dus ook richting ons wat wel een grappig gezicht was.

Helaas verloren de heren met 8 tegen 7. Hard geknokt, veel kansen gemist. Zoran en Patrick zaten hun straf uit op de tribune, hetgeen met veel “stress” gepaard ging. Waarnemend coach Arjen Silvis gaf na de wedstrijd de volgende conclusie: “Zal een lastig seizoen worden, maar PSV zal wel onder ZPB eindigen denk ik”. Daar doen we ’t voor!

Aansluitend zijn de Heren met een aantal leden van de Businessclub gezellig wezen eten bij de Platte Reedijk. Zo kon het verdriet een beetje weggespoeld worden en werd het toch weer gezellig!

Volgend weekend!

Zaterdagavond hebben we een prachtprogramma! Op SUPER SATURDAY spelen zowel de Dames (17:50 bekeren tegen de ZV de Zaan) als de Heren (19:25 competitie tegen de Ham) thuis. Komt allen! De sfeercommissie zet haar beste beentje voor! Na de wedstrijden volgt in het clubhuis een korte terugblik met de trainer geinterviewd door Andre.
Ook wordt de wedstrijdbal dan uitgereikt.

Tot volgende week! Andre, Leendert Jan, Ramon, Richard, Wim

P.S. Voor de gesigneerde wedstrijdbal worden nog sponsors gezocht (€ 150, = damesbal, herenbal )