Voor de Heren stond de uitwedstrijd tegen PSV op het programma. Een belangrijke wedstrijd aangezien beide partijen voorafgaand aan de wedstrijd nog op nul punten staan en directe concurrenten zijn in de strijd tegen degradatie. ZPB moest het stellen zonder hoofdcoach Zoran Stanisic en assistent-coach Patrick Slobbe, beide kregen de rode kaart te zien een week eerder en waren zodoende geschorst. Dit gemis werd opgevangen door oud-speler Arjen Silvis die als coach dit PSV meerdere malen heeft getroffen. 

Om de snelheid van PSV te neutraliseren werd er voorzichtig aangevallen wat resulteerde in weinig grote kansen voor beide partijen in het eerste kwart. In een gelijkwaardig eerste kwart bepaalde een geweldig afstandsschot van Stefan Porobic en een curieuze lob de tussenstand op 2-2. In het 2e kwart werden er aan de kant van ZPB meer fouten gemaakt en ging het tempo de lucht in. Hierdoor ging ZPB rusten met totaal onnodige een 5-3 achterstand. 

Na 5 minuten in de 2e helft stond het 6-3 voor PSV en leek de wedstrijd als een nachtkaars uit te gaan voor de heren van ZPB. Door twee snelle goals kwam de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd. Het vierde kwart begon met een goal voor PSV en de achterstand van twee goals kwam ZPB niet meer te boven. De wedstrijd eindigde in 8-7 een zeer vervelende nederlaag voor de heren van ZPB. In een belangrijke wedstrijd waar een beter resultaat gezien het spelbeeld zeker realistisch was. Er werden teveel grote kansen gemist om daadwerkelijk een resultaat te boeken. 

De dames zijn zaterdag afgereisd naar Utrecht, om daar hun eerste wedstrijd in de bekercompetitie te spelen. Van te voren was deze wedstrijd eigenlijk wel al gespeeld. In de bekercompetitie mogen namelijk de internationals meedoen bij hun eigen club, Utrecht had dus 4 dames versterking in vergelijking met vorige week. Vol goede moed gingen de dames wel naar Utrecht toe, en hebben zij goede afspraken gemaakt wat ze in de wedstrijd van elkaar verwachten, hoe ze gaan spelen op een veel breder bad als in Barendrecht en hoe ze de eindstand zo klein mogelijk kunnen houden. In de eerste periode was dit goed te zien, toen stond het nog maar 4-0. Voor de dames was dit zeker geen slechte start, alleen zat het geluk ook niet echt bij Barendrecht. Er gingen namelijk meerdere ballen op de paal en de lat. Toen het na twee periodes 10-2 stond, werden de afspraken steeds minder nagekomen. In de laatste periodes was de energie een beetje op met maar drie wissels. De dames wilde erg graag scoren en daardoor werd het spel soms slordig. Al met al kunnen ze zeker positief terugkijken op deze wedstrijd, dat je tot het einde met elkaar blijft spelen en elke aanval een doelpunt wilt maken. 

Aanstaande zaterdag = Super SATURDAY!! De dames spelen weer in Barendrecht om 17:50, dit is ook een wedstrijd voor de beker tegen Zaandam. Daarna spelen de Heren om 19.25 tegen De Ham. Dit is wederom een zeer belangrijke wedstrijd in de zoektocht naar de eerste punten van het seizoen. Na deze wedstrijden is er dan ook een gezellige clubavond in het clubhuis. Dit betekent een lekker drankje met de heren en de dames drinken en zoals altijd gezellige muziek! Wij hopen dat er zoveel mogelijk trouwe supporters, sponsoren, vrienden en familie komen kijken! 

(Bijdrage van Daisy Schoenmaker)