NIEUWS VAN DE BUSINESSCLUB ZPB H&L PRODUCTIONS (nieuwsbrief 4, 29 oktober 2019)

Afgelopen weekend hadden we SUPER SATURDAY. Twee topwedstrijden van de eerste teams omlijst door de sfeercommissie en de Businessclub. De sfeercommissie had uitgepakt met versiering van het clubhuis en verlichting plus CO2-kanon bij het zwembad. Over de sfeer was dan ook niets te klagen, over de resultaten helaas wel.

De dames verwachtten een nederlaag, hielden met telkens 1-5 per periode nog redelijk stand maar werden in de vierde periode volledig onder de voet gelopen door ZV de Zaan met meerdere internationals in haar gelederen.

Eindstand 4-25. Zoals trainer Jim later zei: dit is het verschil tussen 2x per week trainen en 7x per week, en in vele jaren ervaring. Desondanks nam Marjolein de door haar bedrijf gesponsorde wedstrijdbal met plezier in ontvangst.

GrafiSjopMarjo verzorgt met liefde uw drukwerk of website.
De Heren hoopten hun eerste punten in de competitie binnen te slepen. Dit was ze niet gegund. Stonden ze na de derde periode nog voor met 5-3, in de vierde periode sloeg het voordeel om naar de Ham die op 5-7 kwam. Door twee doelpunten van Michael de Kreek werd het nog 7-7. Na weer een tegendoelpunt ontstond een tumultueuze situatie waarin de scheidsrechters de wedstrijd stillegden en zelfs een twintigtal seconden terugdraaiden.

Met de hierin toegekende strafworp maakte Stefan nog 8-8 op 58 seconden voor het eind. Met nog 32 seconden te gaan zette De Ham echter de stand op 8-9 wat dan ook de aan Barendrechtse zijde verdrietig stemmende einduitslag werd.

Daar waar de donkere avondlucht de mooie sfeerverlichting versterkte drukken er inmiddels ook donkere wolken op de positie van de eerste teams in de competitie. Het gaat nog een lastig seizoen worden waarbij alle hulp en versterking welkom is. Maar uiteraard hebben we er ook nog een gezellige avond van gemaakt. Patrick Gerritsen van Stoutjesdijk Industriële Gassen nam de heren wedstrijdbal met plezier in ontvangst. De CO2 van het kanon op de tribune was door zijn bedrijf geleverd.

De maand november staat bol van de competitiewedstrijden, de maand telt 5 zaterdagen die zowel door de Dames als de Heren benut gaan worden. Komende zaterdag 2 November spelen de dames uit tegen SWOL 1894 en de heren thuis om 19:25 tegen UZSC. De heren hebben zelfs nog een zesde wedstrijd in deze maand, op zondag 24 November spelen ze om 18:00 uur uit tegen ZVL in Leiden. Ook een wedstrijd om in de agenda te noteren.

Tot volgende week! Andre, Leendert Jan, Ramon, Richard, Wim

P.S. Bijzondere vermelding nog voor Sander Flobbe die de prachtige foto’s heeft gemaakt (hij heeft er veel meer), net als Katrin Peijer dit regelmatig doet. Ook twee prachtige vrijwilligers, dank jullie wel!