Om de eerste punten van het seizoen binnen te halen afgelopen weekend stond er een flinke autorit (anderhalf uur enkele reis) op het programma voor Dames 1. Maar de drie punten zouden niet zomaar vanuit Zwolle naar Barendrecht komen. Dat was in de eerste periode te merken toen nam SWOL 1894 Dames 1 de leiding met 4-3. Bij ZPB alleen maar een teken om nog harder met elkaar ervoor te gaan werken. In de aanval lag het namelijk allemaal nog erg statisch, daar moest de verbetering komen. Verdedigend lag het namelijk aardig goed dicht bij ZPB. In de tweede periode werd de stand omgekeerd en was de stand 7-9 in het voordeel van ZPB.

Aanvallend werd ZPB steeds beter en verdedigend kwamen de dames ook nog steeds hun taken na. De derde periode was zwaar voor beide partijen maar bleef in het voordeel van ZPB met 10-12. In de vierde periode werd het binnen 2 minuten ook gewoon 10-15. Jammer genoeg toen de dames toen de punten al roken werd het alsnog 13-15. Maar de overwinning is binnen en ZPB Dames staat nu toch even zesde in het rijtje van 10, dat klinkt toch best lekker.
Bij de heren kwam naast de verloren wedstrijden nog extra tegenslag. Zowel Kevin van Baarle als Luuk Blankenburgh hebben een handblessure en zijn daardoor niet inzetbaar. Kevin is hoopvol over spoedig herstel, het duur van het herstel van Luuk is nog onduidelijk maar hopelijk verloopt dat ook spoedig. Wij wensen beide mannen beterschap.
Over de wedstrijd tegen Utrecht die flink verloren is zullen we het dan ook maar niet hebben.

Wel nog mooie foto’s van Katrin Peijer, de zorgen van de coaches zijn zichtbaar….

Dit keer staan we ook even stil bij de CJ1-eredivisie, na jaren afwezigheid van de C-jongens weer op dit niveau. Met de huidige generaties staat er een sterk team wat ook spelers uit de omgeving heeft aangetrokken. Onder de bezielende leiding van Arjen Silvis en Yannick van den Burg proberen zij de play-offs te halen.

Ze liggen op koers maar helaas zat het afgelopen zaterdag voor het eerst tegen. Verloren van Den Haag. “Thuis pakken we ze”, was de reactie. Het bedrijf Versatec met hun website “Viewport.ai” heeft de jongens van een mooie outfit voorzien, waarvoor dank!

Komende Zaterdag 9 November weer een SUPER SATURDAY. Alle support is weer welkom!
In het Inge de Bruin zwembad: Dames1 tegen Donk om 18:10 en Heren1 tegen de Zaan om 19:30.
Tot volgende week! Andre, Leendert Jan, Ramon, Richard, Wim (maar wij spelen met H7 om 20:05 in Rozenburg)
P.S. vergeet 24 november Heren 1 uit tegen Leiden om 18:00 uur niet. Kevin hoopt al weer zijn rentree te maken!