NIEUWS VAN DE BUSINESSCLUB ZPB H&L PRODUCTIONS (nieuwsbrief 6, 12 november 2019)

Afgelopen zaterdag hadden we weer een Super Saturday met op papier zowel een moeilijke wedstrijd voor de Dames1 als de Heren1. De Dames speelden tegen GZC DONK. Een stroeve start, 1-4 na de eerste periode, zorgde ervoor dat de dames van ZPB de gehele wedstrijd tegen een achterstand aankeken. De tweede periode werd er namelijk 3-3 gespeeld, er werd uitgegaan van eigen kracht, zwemmende acties waren succesvol en de communicatie ging beter.

Mooier werd het nog in de derde periode, door ZPB gewonnen met 3-2! De laatste periode was nog steeds goed en de dames hebben geen enkel moment opgegeven, helaas werd deze in het voordeel van GZC Donk beslecht met 2-3. Al met al kunnen de Dames terugkijken op een zeer goede wedstrijd, ook al werd er met 9-12 verloren.

Slechts drie doelpunten verschil, daar waar dat er de laatste jaren doorgaans minstens 10 waren. Doelpunten (Karlijn Fokke 3x, Manouk van Neutegeum 2x, Daphné van Zijl, Daisy Schoenmaker, Eva Legierse en Meike van der Windt allen 1x)

En de Heren speelden tegen ZV de Zaan ( titelkandidaat). Stefan Porobic afwezig, Kevin geblesseerd op de tribune, Luuk geblesseerd en dus geen tweede keeper. De sfeer zat er wel goed in en hopelijk zou het nog een spannende wedstrijd gaan worden. En dat werd het. Binnen 4 minuten stond er 3-0 op het bord. Zou er dan toch iets mogelijk zijn in deze wedstrijd.

In de tweede en derde periode liepen de Zaankanters echter uit naar 4-7. Maar zowel de spelers als de tribune waren onvermoeibaar in hun spel en aanmoediging. In de slotfase wist ZPB toch op gelijke hoogte te komen en eindige de wedstrijd in 8-8. Het eerste puntje van het seizoen, maar wat voor één! Dit zou wel eens een kantelpunt in de competitie kunnen betekenen.

De zorgen zijn nog niet voorbij, het team kan nog steeds hulp, herstel en versterking gebruiken maar deze zaterdag vergeten we niet gauw. Topscorer van de wedstrijd was Noah Hoogendoorn, 17 jaar oud en dan het verschil maken ! Kevin zei na afloop: “Ik blijf lekker de muziek doen voortaan” ?

Ja, de jeugd heeft de toekomst en dan kijken we dit keer ook eens naar de jongens van de BJ1. Dit team onder leiding van Sander van der Made is aan een mooie reeks bezig. Alleen van koploper Sassenheim verloren, maar die gaan ze thuis verslaan. Lukt het ze om dit niveau vast te houden dan is een kampioenschap mogelijk. Komende zaterdag kunnen jullie ze aanmoedigen: Thuis om 16:35 tegen het AJ1 van MNC. Barendrecht tegen Dordrecht dat belooft spektakel! Een shirtsponsor hebben ze (nog) niet en ook nog geen teamfoto, maar die foto gaat er wel komen. En de sponsor hopelijk ook!

Komende zaterdag spelen de eerste teams uit. De dames om 19:00 uur tegen de Ham en de heren om 19:35 tegen Schuurman BZC. Voor de heren een mooie proef voor de bekerkwartfinalewedstijden die ze in januari tevens tegen de mannen uit Borculo moeten spelen.

En over de businessclub zelf: We hebben al aardig wat aanmeldingen en binnenkort volgt de officiële welkomstmail. Meer leden zijn welkom, dus verspreid het nieuws. Onze financiële zomeractie “Help ZPB in de Eredivisie te blijven” is naar tevredenheid afgerond, nu is het aan spelers. Op 14 december willen we ons eerste reisje doen, de uitwedstrijden van Heren 1 en 2 in Nijverdal bezoeken. Noteer het maar vast.

Tot volgende week! Andre, Leendert Jan, Ramon, Richard, Wim (Heren 7 speelt om 19:35 thuis!)