De dames gingen zaterdag met gezonde spanning richting Krommenie. De Ham heeft in het verleden lang op het hoogste niveau gespeeld en is dit seizoen weer terug op Eredivisie niveau. Vooraf wel dus al op een spannende wedstrijd gerekend. En dat werd het zeker. De dames hadden een goede start. De eerste aanval gelijk een 5 meter(strafworp).

Een goede pass van Michelle Meijer op de midvoor zorgde dat Daisy Schoenmaker een 5 meter kon versieren. Karlijn Fokke wist deze mooi in het doel van de Ham te schieten! De score liep nog uit naar 0-2, maar kwam snel ook weer op 2-2 door slordigheden van de dames, zoals vrije ballen tegen in de eigen aanval. De hele wedstrijd lang kwam ZPB steeds weer twee doelpunten voor, maar de ham ook weer twee doelpunten terug. Dan was de stand weer gelijk. Tot in de derde periode; de Ham kwam opeens op voorsprong met 7-6. Voor het eind van de derde periode wist ZPB dit weer op te lossen en begon de 4e periode met een stand van 7-8. Spannend bleef het tot de laatste seconden; 4:30 voor tijd scoorde de Ham de 9-10. Tot de laatste seconde zijn er veel grote kansen voor beide partijen geweest maar niet afgemaakt. Bij ZPB mede dankzij onze keepster Michelle Reins. Eindstand 9-10; drie punten mee naar Barendrecht! Door deze overwinning staan de dames met 6 punten op een zevende plaats! (Doelpunten: Isa van der Windt 3x, Karlijn Fokke, Meike van der Windt & Daisy Schoenmaker 2x en Manouk van Neutegem 1x)
De Heren reisden zaterdag af naar het verre Borculo. Stefan Porobic had zich weer bij het team gevoegd, Kevin en Luuk nog geblesseerd.

Na de eerste punt tegen de Zaan zat de hoop op een overwinning er nu goed in. Helaas het mocht niet zo zijn. Al in het begin van de wedstrijd liep Schuurman BZC een aantal doelpunten uit en de wedstrijd eindigde in 9-6. ZPB had 10x een U20 geïncasseerd, hard geknokt dat wel. Aansluitend aan de wedstrijd speelde Heren2 een wedstrijd tegen het 2e van Schuurman BZC. Dit was een ongekend spannende wedstrijd. Het tweede (met diverse jeugdige spelers die ook al de wedstrijd van het eerste achter de rug hadden) kwam snel op voorsprong. In de derde periode kwam het echter gelijk en pas in de laatste periode kwamen onze jongens echt op dreef, ze sloten de wedstrijd af met een overwinning van 12-16! De eerste overwinning van het seizoen, en toch een opsteker richting de bekerwedstrijden van het eerste in januari weer tegen Borculo.
Vermeldenswaardig is nog dat Daan Hooimeijer de wedstrijd, gezien de blessure van Luuk, gekeept heeft. Helaas moest Heren7 daarmee haar betrouwbare sluitpost missen waardoor zij in Barendrecht geen vuist konden maken tegen Rotterdam/Ragnar maar de overwinning van Heren2 is ze gegund en kan ingelijst worden!

Dit keer staan we stil bij de CM1 onder leiding van Karlijn Fokke en assistent Rien van der Windt. Vorige week een mooie overwinning behaald op Polar Bears, helaas moesten ze het zaterdag afleggen tegen UZSC. Laten we zaterdag maar vergeten, de belofte van dit team is groot.

Er spelen ook nog meiden uit de DG mee, dus wordt het het dit jaar nog niet helemaal, dan volgend seizoen nog meer kans. Ook spelen er dames uit de C mee met de B dus eenieder doet meer dan voldoende wedstrijdervaring op. Over enkele jaren kan de selectie dan weer worden versterkt. De dames van de C èn de B spelen met een prachtige capset die gesponsord is door Colourcards B.V., het bedrijf van Arjan van Hoff en Eun-Jin de Heer die als sinds mensenheugenis de vereniging sponsoren.

Volgende week hebben de Dames vrij wegens een afgelasting. De tegenstander (SWOL 1894) heeft te weinig speelsters om op te stellen. De Heren hebben een dubbel dit weekend. Support is weer zeer welkom! Ze spelen:
Zaterdag om 19:10 thuis tegen Donk (voorafgegaan door de CJ1 tegen het Ravijn om 18:05)
Zondag om 18:00 uit tegen ZVL-1886 (de moeite waard om voor naar Leiden te gaan!!)
Zouden we dit weekend dan eindelijk de eerste overwinning van de Heren1 kunnen noteren? We gaan ervoor!

Op 14 december willen we ons eerste reisje doen, de uitwedstrijden van Heren 1 en 2 in Nijverdal bezoeken.
Om 19:00 speelt het eerste tegen het Ravijn, om 20:20 het tweede. Vooraf een hapje eten, dus reken er maar op dat je van 14:00 tot 24:00 onder de pannen bent. Later meer!

Tot volgende week! Andre, Leendert Jan, Ramon, Richard, Wim (Heren 7 speelt om 14:00 thuis!)

Vermeldenswaard is zeker nog de prachtige door Rick Nobel (keeper H4) gemaakt aftermovie van de wedstrijd tegen de Ham. Aan de sfeer in Barendrecht ligt het niet, die moet toch bijdragen aan komende overwinningen. Rick bedankt!