Het weekend begon goed met een PubQuiz met QuizmasterT Robert van de Merwe in een glansrol op de vrijdagavond. Deze zeer gezellige avond was weer uitermate succesvol. Of het hoofdpijn heeft opgeleverd? Hier en daar vast wel.De zaterdag heeft op vele manieren mensen hoofdpijn bezorgd. Eerst en vooral de uitslagen. Er zijn een aantal nare verliezen gemaakt. Zowel bij de senioren als bij de jeugd. Hoop en verwachting vooraf was beter.De Dames konden tegen de Zaan helaas geen potje breken. Cyntha Schouten opende nog sterk met de 1-0 maar daarna kwam de Zaanse machine op gang, halverwege de 3e periode stond het al 1-9 en kreeg coach Jim van Es een gele kaart.Barbara Groenenboom wist nog de 2-11 te maken maar de wedstrijd eindigde in 2-13. Maar de Dames zijn best goed bezig, ze staan 7e met plekken 4 tm 6 nog in zicht. Jim zal er geen hoofdpijn aan hebben overgehouden gokken wij.En voor de businessclub en de herenselectie was het eindelijk tijd voor het uitje naar Nijverdal. De organisatie kreeg eerst al hoofdpijn over het gebrek aan deelnemers. Zo’n dag in december blijkt toch lastig door overige verplichtingen, en scheidsrechter en oudertaken.Maar niet getreurd we hebben er wat leuks van gemaakt en zeker doordat de selectie ook met de bus meeging waren er genoeg stoelen gevuld.We hadden nog wat stoelen opengelaten zodat de punten die we zouden meenemen ook konden zitten.
Maar het mocht weer niet zo zijn.Het Ravijn met o.a. international Lars Gottemaker overheerste en ZPB kwam nooit echt in het spel. De eerste periode eindigde in 5-2. Halverwege de derde periode stond het nog 8-5 maar deze periode eindigde met 12-5. 13-6 was de einduitslag.Dan was Heren2 vermakelijk met ook wat bijzondere prestaties. Oudgedienden Rob en Patrick in het water, Jurre Waarts onder de lat en Steven Bloemberg die er toch 5 wist in te rossen. Maar verloren met 18-10. Heren 2 staat elfde op de ranglijst en dus ook zij moeten zich uit de degradatiezone zien te werken/houden. Heren1 staat zoals bekend laatste met 1 punt. Helaas wist PSV dit weekend AZC te verslaanwaardoor zij nu met 6 punten verschil op ZPB de een-na-laatste plek bezetten. We schreven het al eerder:
In februari 2020 mag Heren 1 tegen PSV, SVH en de HAM, die wedstrijden komt het er op aan!!De lunch bij Diggels, drank en hapjes bij Murphy’s en de terugreis waren een succes! Met wat hoofdpijn achteraf?Owen Riemens uit Vlissingen (vereniging De Zeeuwse Kust), is dit jaar bij de C-jongens van ZPB gaan spelen. Een versterking waar we erg blij mee zijn. De lange rit hebben ze er graag voor over. Owen is zelf niet vies van een overtreding maar afgelopen zaterdag was hij het onderwerp ervan.Een UMV4 werd gegeven nadat een tegenstander wel erg aan het hoofd van Owen trok. Zou Owen nu ook hoofdpijn hebben? Sterkte dan.Maar een beetje hoofpijn daar kunnen we wel tegen. Dus we gaan vol goede moed en fris weer aan op volgend weekend. Voor de Heren zit het er dit jaar op maar de Dames1 spelen op 21 december thuis tegen Polar Bears om 18:35 (Dames 2 om 17:15 uur). De laatste kans om in 2019 nog ZPB-teams in de competitie toe te juichen. Komt allen! Het weekend daarop wordt in Eindhoven het winterwaterpolotoernooi gehouden met diverse ZPB-jeugdteams.
Op 4 januari beginnen we 2020 met het nieuwjaarsmixtoernooi, inschrijven in het clubhuis!
Tot volgende week! Andre, Leendert Jan, Ramon, Richard, Wim
P.S. Hoofdredacteur dezes heeft zelf een zoon in de C, leuke feitjes en weetjes over andere teams/ spelers zijn altijd welkom.