Na een week zware trainingen speelde Dames 1 haar eerste wedstrijd van 2020 tegen ZVL. Een bijzondere wedstrijd, scheidsrechter Jan van den Brink nam na meer dan 20 jaar fluiten op het hoogste niveau van Nederland afscheid. Zijn eerste wedstrijd op het hoogste niveau floot hij in Barendrecht, nog in het oude zwembad Het Keerpunt een wedstrijd van de heren. Jan wilde daarom ook graag zijn laatste wedstrijd in de eredivisie fluiten in Barendrecht.
Ook was er verdrietig nieuws. Voor de wedstrijd was er 1 minuut stilte voor Mevrouw Booij, overleden 2 januari jl. op 73-jarige leeftijd. Wij wensen Maarten, Marco en de rest van de familie veel sterkte toe bij dit grote verlies.
En toen de wedstrijd zelf. De taken, die vooraf waren besproken, werden in de eerste periode allesbehalve nagekomen. In het begin van de wedstrijd was men te snel in de afronding waardoor de dames uit Leiden snel in de tegenaanval konden en ook vaak met een manmeer doorkwamen. In de eerste periode wisten ZPB niet te scoren en Leiden was al 5 keer trefzeker. De tweede periode was de sterkste periode van ZPB! De taken werden netjes uitgevoerd, er werd bewogen en rust gehouden in de aanval en het spel zag er een stuk verzorgder uit. Dit zorgde ook voor een winnende periode van 5-4. Daarna was de koek wel weer op aan Barendrechtse kant.
Goede acties werden er nog wel gemaakt, maar niet met een doelpunt beloond. Over de hele wedstrijd genomen werden er te veel fouten gemaakt, vaak op cruciale momenten. Die werden dan ook gelijk afgestraft, resulterend in een eindstand van 6-20.
Gelukkig werd er nog wel wat gewonnen dit weekend. Diverse jeugd en herenteams gingen met drie punten aan de haal. Mooie plaatjes zijn door Katrin geschoten van de B-jongens die een 23-0 overwinning op ZVL-1886 BJ3 boekten.
Het thuisprogramma van komend weekend bestaat uit een zaterdagmiddag en een zondagmiddag + avond. Genoeg te beleven op de tribunes of in het clubhuis dus. De Dames1 komen zaterdag om 15:20 uur thuis in actie tegen koploper het Ravijn. En blijf na afloop even zitten want de Heren2 spelen aansluitend om 16:25 in de beker tegen Aqua-Novio’94. Wil je het eerste van de Heren aanmoedigen dan moet je er een aardig reisje voor over hebben.Zij spelen voor de beker uit in Borculo om 20:30 uur. De return is zaterdag de 25e januari in eigen huis om 20:30. Iedereen is nodig om ze naar de volgende ronde te juichen! Tot zaterdag! Andre, Leendert Jan, Ramon, Richard, Wim (H7 speelt uit in Ridderkerk om 19:00)