De Super Saturday werd gestart door Dames 2, maar die wisten net niet te winnen van UZSC Dames 3. De uitslag was 12-13 in het voordeel van de uit ploeg. Dames 1 zou een spannende wedstrijd, tegen de dames uit Zwolle, tegemoet gaan met de nodige spanning. Met die spanning en zenuwen werd goed omgegaan, alle taken werden nagekomen en dit zorgde voor een stand van 6-2. In de tweede periode werd ook zo doorgepakt, er was meer rust in het spel vergeleken met vorige week. Halverwege de wedstrijd stond het in Barendrecht 10-3. De dames van ZPB mochten dit natuurlijk niet meer uit handen geven! Het tempo van het spel werd wel wat lager, en in de aanval was meer initiatief. Maar dit was ook niet meer nodig, aangezien de wedstrijd in handen lag van de dames van ZPB. De verdediging zat goed dicht, waardoor Swol ook moeilijk wist te scoren. Uiteindelijk hebben de dames 18-8 gewonnen!
ZPB H&L Productions Da1 – SWOL Da1: 18-8 (6-2/4-1/4-2/4-3) Doelpunten ZPB: Karlijn Fokke 7, Meike van der Windt 3, Manouk van Neutegem 2, Daisy Schoenmaker 2, Isa van der Windt, Cyntha Schouten, Michelle Meijer en Hulya Akin.
M+ ZPB: 5 uit 9 gescoord + 3 strafworpen; M- ZPB: 6 uit 10 tegengehouden.
Bijzonderheden: Helen keepte haar laatste wedstrijd dit seizoen, zij gaat stagelopen in Malta.

Helen in actie


De damesselectie wil haar graag nog een keer veel succes & plezier wensen! Bij deze dus.

En toen waren de Heren aan de beurt. De verwachtingen waren hoog gespannen. Een serie van gewonnen wedstrijden te beginnen SVH was gehoopt voor behoud in de eredivisie. De rotterdammers, met diverse oud-ZPB’ers in de gelederen en ook niet al te hoog geklasseerd waren gespannen net als onze mannen. In periode 1 maakte Milos Filipovic al na 12 seconden een doelpunt voor SVH, vervolgens liepen ze uit naar 0-3.

Het regende p-tjes maar de tweede periode eindigde in 2-4 (periodewinst van 2-1 dus!). In de derde periode liep men weer uit naar 2-6 maar Stefan, Wietse en Wessel brachten het terug tot 5-6.

Het Inge de Bruijn zwembad zinderde van de spanning. Maar helaas, nog in de rest van de derde periode liep de stand weer op tot 5-9. In de 4e periode kreeg Michael nog een UMV en regende het uitsluitingen en 3e P’s. Dat de eindstand nog 9-12 werd (en dus weer periodewinst) kon geen Barendrechter meer blij maken. Teleurgesteld en soms boos verliet men het water.
Het blijft een spelletje maar nu was het wel even klaar!

Gelukkig is ZPB meer dan Heren 1. Laten we prachtprestatie van de Dames waar we dit verhaal mee begonnen niet vergeten. De vele jeugdteams hebben mooie wedstrijden gespeeld. Ook is er gezwommen in Papendrecht.
Nee, onze vereniging staat er prachtig bij. Een paar honderd leden hebben weer een mooi en sportief weekend gehad.

In de afgelopen week is tevens het initiatief voor een waterpolokamp in Barcelona rondgekomen. In de laatste week van april gaan ca. 50 kinderen onder begeleiding van trainsters en ouders een week naar Barcelona. Er wordt getraind bij de club van onze vedette Sam van den Burg. En wedstrijdjes gespeeld tegen diverse gerenommeerde clubs.
Over een bloeiende vereniging gesproken!

En daar waar een eerste team soms “de trekker is” zou je nu juist kunnen zeggen dat de rest van de club de jongens draagt en steunt. Er is zoveel om op terug te vallen.
De Dames1 spelen volgende week niet. En zaterdag speelt Heren1 om 19:45 tegen PSV. Afgelopen zaterdag pakte PSV 3 punten thuis tegen ZVL en staat nu met 10 punten 11e (ZPB 12e met 1 punt) . Als ZPB komende zaterdag van PSV wint dan is er nog steeds veel mogelijk, er volgen daarna nog 8 wedstrijden. En waarom zouden we niet van AZC kunnen winnen, of de Zaan of Polar Bears. Makkelijk wordt het niet meer maar het seizoen is nog maar net over de helft. KOM OP ZPB!!

Tot zaterdag! Andre, Leendert Jan, Ramon, Richard, Wim (H7 speelt uit in Bodegraven om 13:30)