Gisteren zijn de genomineerden bekendgemaakt voor het Barendrechtse Sportgala 2020. Ook ZPB is genomineerd! Wij zijn erg trots dat Estelle van Wijngaarden is genomineerd als meestbelovende sporter door haar prachtige zwemprestaties op topniveau en dat het DG1 team is genomineerd als meestbelovende sportploeg dankzij hun Nederlandse kampioenschap.

De 43ste editie van het Sportgala zal dit jaar plaatsvinden op vrijdag 6 maart 2020 in het clubhuis van Hockeyclub Barendrecht (Sportpark de Doorbraak, Zuider Carnisserweg).

Genomineerden In opdracht van de organisatoren Leon van der Wilk en Jos Vis heeft een onafhankelijke jury uit alle inzendingen 21 kandidaten genomineerd. De genomineerden zijn (per categorie op alfabetische volgorde):

Sportman:
Guido de Bruijn, CAV Energie
Ramy Salem, BVV Barendrecht
Barry Wijers, Tafeltennis

Sportvrouw:
Selina Balneger, Karten
Nienke Bernard, RTT Twirlen
Sanne vd Werf, PKC

Sportploeg:
4Consult/Binnenland dames 1
CAV Energie meisjes B
Gymnastiekvereniging Barendrecht JazzDance C19

Sportvrijwilliger:
CAV Energie- maandagploeg.
Rob vd Eijnden, BVV Barendrecht
Leo van Tol, vv Smitshoek

Parasporter:
Sandra vd Beek, BVV Barendrecht
Thomas Mirck, Boccia
Victor Touw, KV Vitesse

Meest belovende sporter:
Rowena Koen, schietsport
Eva van Oosten, CBV Binnenland
Estelle van Wijngaarden, ZPB zwemmen

Meest belovende sportploeg:
Binnenland Jongens U16-1
KV Vitesse C1
ZPB DG1 2018 – 2019

De genomineerden werden woensdagvanavond tijdens het radioprogramma van Jos Vis gebeld over hun nominatie: “Op de oproep om sporters te nomineren is massaal gereageerd. De jury had dus echt wat te kiezen.” Naast de uitreiking van bovenstaande Sporttitels wordt dit jaar ook weer de Jos Vis Trofee uitgereikt.

Deze trofee is voor de persoon of personen die in de ogen van Jos de sport in Barendrecht, op welke wijze dan ook, heeft/hebben gepromoot. Prijsuitreiking De prijzen worden volgende maand uitgereikt door burgemeester van Belzen, wethouder Bults (Sport) en verschillende winnaars van het vorige Gala. Verder zijn als hoofdgasten aanwezig Pirmin Blaak, doelman nationale hockeyteam van Nederland en Nienke Timmer, para-atleet en winnares van veel medailles op NK’s, EK’s en WK’s. Beiden gaan naar Tokio.