Pfffff…de geselecteerde foto’s laten zien dat de strijdlust en balvaardigheid er is. Dat zal zich in de toekomst ook wel weer in resultaten vertalen. Maar wat was dit weekend een martelgang voor de door o.a. uitsluitingen en ziekte sterk uitgedunde herenselectie. Op zaterdag in Utrecht werden ze weggeveegd met 22-1. Rob Meijer had de ondankbare taak om te coachen tegen deze koploper.

Op zondag tegen Polar Bears in het eigen zwembad en weer onder leiding van Zoran ging het echter niet beter. De eindstand van 6-18 was nog geflatteerd want met groot gemak liep de tegenstander in de eerste twee periodes uit tot 0-9 en daarna werd de wedstrijd eenvoudig uitgespeeld.
De teleurstelling en het verdriet was van de gezichten van de spelers af te lezen. Gelukkig was de tribune weer goed gevuld en is er ook in deze barre tijden steun maar leuk is het niet.

Ook het eerste van de Dames werd afgelopen weekend uit het bad geveegd. Donk eiste in Gouda met 21-5 de overwinning op.  Dames 1 laat dit seizoen zien dat ze niet meer onderaan de ranglijst bungelen.
Voor de echte middenmoot of de top moeten volgend jaar wel weer stappen worden gezet. Maar de versterkingen zijn onderweg, het duurt alleen nog wat jaren voordat we weer meedoen voor de prijzen.

Zaterdag was in ons zwembad het minipolo toernooi. 70 kinderen van verschillende verenigingen hebben een leuke dag beleefd. Rens en Duncan (BJ1) coachten de F’jes en C-jeugd hielp met fluiten, best lastig maar wel erg enthousiast. Fruit was gesponsord door Go-Hoen.

Op zaterdag was er ook het appeltoernooi in Hoofddorp. Zowel de EG1 als de DG1 heeft in hun klasse de felbegeerde houten appel gewonnen. En ook CJ2 (met aanvulling) heeft gestreden, geen appel maar met zeker evenveel plezier.

En zo laten de kinderen ons weer zien waar het allemaal om draait. Plezier in het spel en samen met je team een prestatie neerzetten! 

Afgelopen woensdag waren een aantal leden van de Businessclub aanwezig bij het topsportontbijt gehouden bij Unica (Andre van der Veen). Robin van Galen en Peter Blangé (volleybal ?) hielden daar een prachtig verhaal over (top)sport en de dilemma’s van coaches.  Uiteraard stond Robin lang stil bij het olympisch goud van de waterpolodames in 2008 en de weg daar naar toe. Op een gegeven moment startte hij het antwoord op een vraag over succes met de volgende bijna terloopse opmerking “ook ik heb meer wedstrijden verloren als gewonnen”.    Ook winnaars van olympisch goud hebben veel wedstrijden moeten verliezen om uiteindelijk het hoogste te bereiken.

Komend weekend weer nieuwe ronde nieuwe kansen:
Heren1 speelt zaterdag uit om 19:00 tegen de Zaan.  Dames1 speelt thuis om 18:35 tegen de Ham
Dus hopelijk zien we jullie zaterdagavond weer bij de Dames op de tribune!

Tot zaterdag!   Andre, Leendert Jan, Ramon, Richard, Wim