ZPB H&L Productions Dames1 tegen Dames 1 van de Ham, op papier een wedstrijd die door de dames van ZPB gewonnen zou moeten worden, zij staan namelijk op plaats 7 met 12 punten & De ham staat op plaats 8 met 7 punten. Maar zo makkelijk werd er zaterdagavond niet gewonnen worden in Barendrecht. Vanaf gingen beide partijen vol voor de winst. Dit zorgde in de eerste twee periodes voor veel uitsluitingen aan beide kanten. Een goede beslissing van de scheidsrechter, want het spel werd gedurende de wedstrijd minder fysiek en meer tactisch en technisch.  Zo had de coach van ZPB, Jim van Es ook besloten de verdediging aan te passen na de eerste periode. Een goede keuze, want de dames uit Krommenie hadden hier geen oplossing voor.

Vervolgens wisten in de derde periode wisten de dames uit Barendrecht ver uit te lopen met vier doelpunten verschil. Uiteindelijk werd de wedstrijd verdiend gewonnen door onze dames, met volwassen, gedreven en slim spel. Erg positief is ook dat er een groei is te zien bij Dames 1.


Uit in Krommenie aan het begin van het seizoen werd er maar met 10-11 gewonnen door ZPB. Het ging toen moeizaam de conditie van de dames van de Ham was beter dan bij ZPB. Zaterdag was dit volledig omgekeerd, ZPB was onvermoeibaar en dit met 8 dames die ervoor al een spannende wedstrijd met Dames 2 hadden gespeeld, nipt verloren met 13-14. Een mooie ontwikkeling bij de dames, waar de rest van het seizoen nog voordeel uitgehaald kan worden. 

ZPB H&L Productions Da1 – De Ham Da1: 14-7 (1-1/2-3/5-1/6-2) Doelpunten ZPB: Karlijn Fokke 4, Meike van der Windt 3, Daisy Schoenmaker en Manouk van Neutegem 2, Carlijn van der Veen, Hulya Akin, Michelle Meijer.

Maar na deze wedstrijd waren we nog niet klaar in het Inge de Bruijn zwembad.  Na de Dames 1 was Dames 3, met drie dames “de Bruijn” in haar gelederen aan de beurt.  Een ploeg die de laatste tijd op dinsdagavond met een flink contingent aan het trainen is samen met de heren 3 tm 7.  Die trainingsarbeid betaalde zich uit.
De Dames1 van Numansdorp werden met 17-1 verslagen.  

De tribune was nooit leeg deze avond maar de fanatieke kern jeugdsupporters maakte zich op voor de laatste wedstrijd. Heren 5 (met diverse vaders van de harde kern) bekerde tegen Westland 1.  

Vorig jaar nam H5 nog de beker mee naar huis in Katwijk dus de verwachtingen waren hoog.  De wedstrijd werd geopend met 1-0 maar daarna bouwden de westlanders gestaag aan een voorsprong. Er werd hard gestreden maar het avontuur liep dit keer toch ten einde.  Westland won met 7-11 en bekert verder.


Ondertussen moesten Heren1 en Heren2 in Zaanstad aan de bak.  Heren1 werd helaas net als vorige week weer het bad uitgeveegd met 21-4, de dames uit Numansdorp weten hoe dat voelt….   Heren2 behaalde echter een mooi gelijkspel na nagenoeg heel de wedstrijd achter te hebben gestaan. Helaas moest Rob Meijer nog wel een rode kaart slikken 1 seconde voor het einde.  Maar er staat toch mooi 12-12 tegen de Zaan2 in de boeken

Komende zaterdag zijn er thuis weer wedstrijden te bewonderen vanaf 12:00 uur zaterdag tot een uur of 10 ’s avonds en ook nog twee zondagmiddag.  Achtereenvolgens: EG2, DG4, H7, CJ3, CM1, EG1, CJ1, CJ2, H2, H3, H1, BJ1, en H6 mogen aantreden. We hopen op veel spektakel, het eerste kan om 19:40 worden aangemoedigd tegen Schuurman BZC. De Dames reizen met hun eerste en tweede team naar Eindhoven (PSV) en hopen zes punten mee naar huis te nemen. 

Tot zaterdag!   Andre, Leendert Jan, Ramon, Richard, Wim
(Heren 7 thuis om 13:30 tegen SCOMH4 met Henk Peijer in de gelederen, dus Katrin: mooie foto’s schieten is mogelijk!)