Vrijdag op het sportgala werden zowel Estelle van Wijngaarden als de DG1 uitgeroepen tot meest veelbelovende sportvrouw en sportploeg!   Hier is al eerder over bericht maar we zijn nog steeds trots!! 

Zaterdag in Eindhoven stonden twee wedstrijden op het programma, als eerste ging Dames 1 van start. Een goede start, zoals afgesproken, was het voor de dames van ZPB zeker niet.  Niet vaak is er zo slecht begonnen. Dit zorgde ervoor dat de we al vrij snel naar een 6-1 achterstand keken. De laatste 2 minuten in de tweede periode werden ze iets creatiever in de aanval en stond het na twee periodes 6-3, maar nog steeds zeker niet een start zoals we hadden gehoopt! In het midden van de derde periode ging het team draaien, na drie periodes stond het 7-6. Wat bij alle dames wel duidelijk was, was dat het laatste partje ons partje moest worden!!! Na 3 minuten was het ZPB die de 7-7 in de goal schoot. Maar PSV gaf zich niet zomaar gewonnen en gooide drie en halve minuut voor tijd de 8-7 binnen. Nog twee doelpunten in 3 minuten, dit moest te doen zijn maar werd een zware klus. Inderdaad een zware klus, maar door creatief, rustig en goed uitgespeelde aanvallen en een potdichte verdediging werd het 2 minuten voor tijd dan toch 8-9. De eerste voorsprong voor ZPB van deze hele wedstrijd. En dit wisten de dames vast te houden tot het fluitsignaal. De drie punten zijn dan ook vol trots meegenomen naar Barendrecht. Plek 7 is sowieso zeker voor de dames en zij zullen dus gaan meespelen met de play-offs, het is nog afwachten of deze tegen de Zaan of tegen het Ravijn worden gespeeld.

Dames 2 startte niet veel beter, in een belangrijke wedstrijd. Dames 2 kan namelijk ook degraderen. Bij het begin van deze wedstrijd is zij één na laatste op de ranglijst en dit betekent een promotie/degradatie wedstrijd. Wanneer er gewonnen wordt van PSV dames 2 (laatste plaats, 0 punten) dan is dames 2 van ZPB zeker van de promotie/degradatie wedstrijd, dus niet direct degraderen. Na 1 periode keken we al naar een 5-1 achterstand. Uiteindelijk is er hard gewerkt. De dames hebben laten zien het niveau aan te kunnen maar de grote achterstand kon slechts verkleind worden tot 16-13. Nu Dames2 verloren heeft blijft het spannend, met nog 3 wedstrijden te spelen voor beide ploegen is het nog niet beslist wie direct degradeert.  ZPB staat nog wel een na laatste met 4 punten (PSV laatste, 3 punten)

En terwijl de Dames uit speelden mochten de Heren thuis aan de bak tegen Schuurman BZC uit Borculo. Nadat Heren 2 redelijk eenvoudig met 16-6 had gewonnen lag voor Heren 1 de zware opgave om de eerste overwinning thuis te behalen. De verwachtingen waren hoog en het zwembad zinderde van de spanning. Tom van der Veen maakte een vroege 1-0 maar de eerste periode werd met 2-2 afgesloten. In de tweede periode liepen de gemoederen echter al hoog op en Stefan Porobic liep al tegen zijn derde p aan. Onterecht volgen het thuispubliek dus de emotie gierde van de tribune. Terecht of niet, een aderlating was het vroege vertrek van Stefan zeker. In de derde periode liep BZC uit met 3-6 tegen de aangeslagen mannen van ZPB.  Maar die achterstand en de aanmoedigingen van het trouwe publiek zweepte ZPB op en met nog anderhalve minuut te gaan stond het 6-6. Binnen 20 seconden stonden we weer een doelpunt achter maar met nog een kleine 50 seconden te gaan stond het alweer 7-7 en 15 seconden voor einde scoorde Kevin van Baarle de 8-7! Niet vaak was een overwinning zo zwaar bevochten en verdiend! Trots en blij werd het nog een lange en vrolijke avond. Ook omdat ná de Heren zowel de BJ1 als Heren6 nog speelden en mooie overwinningen behaalden. 

Deze nieuwsbrief is door wat pech en toeval later dan gebruikelijk. Helaas kunnen we vandaag (donderdagavond) echter melden dat de KNZB in verband met het coronavirus heeft besloten dat alle activiteiten tm 31 maart worden afgelast. Ook het Olympisch Kwalificatietoernooi in R’dam maar ook al onze wedstrijden, trainingen en overige activiteiten.  Wat we in de nieuwsbrief van volgende week gaan zetten wordt dus een vraag.

Tot ziens maar wanneer?   Andre, Leendert Jan, Ramon, Richard, Wim