Vorige week waren we een beetje te laat maar de routine is om op maandag de nieuwsbrief af te ronden. We hebben dan net een mooi ZPB-weekend achter de rug en kijken alweer uit naar het volgende.  Nu is de enige zpb-activiteit een korte bestuurs-bijeenkomst geweest om te kijken wat de corona maatregelen voor ZPB kunnen gaan betekenen.
Zowel sportief als commercieel.  We namen toen al een voorschotje op de gedachte dat het niet op 6 april “over zou zijn”.  Inmiddels heeft de minister-president dit benadrukt. We hebben te accepteren dat het virus onder ons is en dat we er langere tijd last van zullen hebben. Samen komen we deze moeilijke periode te boven. Bij ZPB weten we wat samen betekent, we gaan er ook voor elkaar zijn de komende tijd. 

De eerste besmetting in Barendrecht was een bekende in onze zwemkringen, dus zo dichtbij kan het zijn. Ook bij ZPB leven we mee met de zieken en de naasten van slachtoffers in Nederland en daarbuiten. Laten we hopen dat onze vereniging niet direct getroffen gaat worden. Voor iedereen werkzaam in de zorg en hulpverlening, weet dat je lid bent van een vereniging waarin we elkaar helpen en steunen. Het gevoel een ZPB-familie te zijn mag nu getest worden. 

En de eerste economische tegenslagen zijn er. The Zoo Events van businessclublid Leendert Jan van de Heuvel dat zich richt op grootschalige publieksevenementen is nu al hard geraakt.  De bevriende horecabedrijven zoals onze sponsoren Diggels, Platte Reedijk, de Pimpelaer en Wah Ying zijn gesloten.
De overheid zal het maximale doen om te steunen maar makkelijk wordt het niet.

Onze hoofdsponsor H&L Productions heeft het nog druk en weet alles draaiende te houden.
Uiteraard krijgt alles wat met voedsel heeft te maken prioriteit maar ook zij verwachten wel tegenslag, simpelweg alles draaiende blijven houden met aan en afvoer van producten kan al een uitdaging zijn.

Zoals al gezegd: Samen komen we deze periode te boven!

En dan op termijn kunnen er hopelijk weer net zulke mooie foto’s worden geschoten als in dit bericht.
Ook dat is voorlopig niet mogelijk.Tot ziens maar wanneer?   Andre, Leendert Jan, Ramon, Richard, Wim