Het corona virus en de bijbehorende maatregelen raken diep in onze samenleving. Zo ook onze vereniging, de competities zijn stopgezet. Onze leden mogen/kunnen ook niet meer trainen. Geen sport en geen sociaal contact.
Dan is het goed om stil te staan bij de zaken die ertoe doen en die lichtpuntjes van hoop brengen.

Zo is Micky Willekens begonnen met inzamelen van o.a. vuurwerkbrillen voor haar buurman die in het ziekenhuis werkt. Inleveren graag op Botter nummer 37. Laten we niet vergeten dat de ziekte zelf toch erger is als de maatregelen daartegen. De eerste Barendrechtse patiënt wordt inmiddels wachtend op herstel “in slaap gehouden” in het ziekenhuis. Dan is verplicht thuisblijven toch niet zo heel erg.
Onze “zorghelden” verdienen alle lof!

En dan Patrick Danny van Hoof (Heren3) en Pim Versluis (Heren2) die nog niet zo heel lang geleden begonnen zijn met hun bedrijf GO HOEN.  Zij verzorgen fysiotherapie en fruitboxen. Jullie hebben vast wel een fruitbox en/of een folder gezien. Beide takken van sport zijn nu ook geraakt door de huidige crisis maar de mannen zitten niet bij de pakken neer. Het fruit wordt nu bij je bezorgd! Aarzel niet om te bestellen -> www.fruitboeraanhuis.nl en help onze jongens deze periode door. Lovenswaardig is dat de voedselbank/zorginstelling per box ook een box krijgt!

We schreven het vorige keer al ook onze horeca sponsoren zijn geraakt. Bij de platte Reedijk kan je afhalen en diggels geeft tegoedbonnen uit.  De Pimpelaer was lekker aan het schoonmaken maar we weten nog niet hoe die tegen het recente uitstel tot 1 juni aankijkt. Tak van Wah-Ying is net trots opa geworden en overweegt eind van de week te gaan bezorgen en open te gaan voor afhaal.  Klinkt nog vriendelijk allemaal maar eenieder kan onze hulp goed gebruiken.

En van ons vijven kunnen we melden dat het bij Leendert Jan (the Zoo) nu echt crisis is. Ramon zal ook een aantal maanden geen of in ieder geval minder uitgaven (De Bondt publishing) kunnen verzorgen. We laten ons niet uit het veld slaan en zullen deze lastige periode vast wel doorkomen, maar leuk is het vaak niet meer.  

Maar deze brief kunnen we toch wel leuk afsluiten. Ja we weten het: er is persoonlijk en financieel een enorm drama aan de gang. Ook de KNZB en ZPB hebben diverse lastige uitdagingen waarin ze vele belangen moeten afwegen.  Maar als supporters van onze vereniging mogen we ons, al is het stiekem, toch wel een klein beetje verheugen op het volgende…Zou Heren1 dan toch volgend seizoen weer in de eredivisie spelen?

Wij drinken er vast een biertje op.
Alleen, thuis…dat dan wel. (de krukken zijn ondertussen wel weer even opgeknapt door Richard)

Tot ziens maar wanneer?   Andre, Leendert Jan, Ramon, Richard, Wim