En toen gebeurde het. We zijn een zwemvriend verloren aan Corona, geen lid van onze vereniging, wel goed bevriend met diverse leden waarmee hij ook nog wekelijks ging zwemmen. Het verdriet bij zijn nabestaanden is groot, zo ook bij zijn ZPB-vrienden. Binnen het mogelijke in deze vreemde tijden hebben ze zijn naasten bijgestaan en zal er afscheid worden genomen. Naast het nu nog onvoorstelbaar grote gemis is er ook een mooie vriendschap om op terug te kijken. 

Vergeleken met dit leed hebben de ondernemers die we gesproken hebben zorgen van een andere orde.
Binnen ZPB hebben we (minstens) drie mensen die zich bezig houden met transport.  Barbara uit Dames 1 met haar familiebedrijf Groenenboom Transport.

Peter Buitelaar (H7) is eigen rijder en Patrick Gerritsen (H7 in ruste) rijdt voor het (schoon)familiebedrijf Stoutjesdijk Industriële gassen/Cryotrans. Alle drie gaven ze aan nu al enige last te ervaren maar er wordt nog wel gereden.  De maatregelen die aan chauffeurs worden opgelegd zijn complex en overal weer anders. Maar men houdt zich staande. Respectvolle omgang met chauffeurs zal hopelijk ook na de crisis beklijven.

Barbara Groenenboom, Patrick Gerritsen, Peter Buitelaar

Na de eerder gemelde afhaal en bezorgmogelijkheden van de Platte Reedijk en Wah-Ying gaat Diggels nu ook afhalen/bezorgen vanaf komende donderdag.  Genoeg keuze dus bij de Pasen. 

En dan gaat de KNZB deze week nog een definitief besluit nemen over de afsluiting van de competitie(s) dit seizoen.
Komt er nog een kampioen, wordt er gepromoveerd/gedegradeerd, beginnen we helemaal opnieuw?
Vragen waar we allemaal mee rondlopen, niet in het laatst voor ons Heren1 team wat  volgend seizoen weer in de eredivisie zou kunnen uitkomen. En dat zou, hoe triviaal ook, in Barendrecht voor een glimlach zorgen.

Laten we hopen dat het de KNZB gegund is een besluit te nemen waarbij er vooral niet teveel mensen teleurgesteld zijn.  Want een zwemmend en polo’end Nederland wat zich binnen hun sport verenigd voelt is belangrijker dan dat eventuele behoud in de eredivisie.   

Tot ziens maar wanneer?   Andre, Leendert Jan, Ramon, Richard, Wim