Van de Voorzitter

Volgende week beginnen de scholen weer in onze regio en daarmee vangt ook ons seizoen aan.  Door de corona-maatregelen is het vorige seizoen raar geëindigd, zijn we in de zomer doorgegaan en beginnen we nu schoorvoetend.  We zijn gelukkig allemaal gewend aan de protocollen en liggen zeker sinds 1 juli weer ècht met elkaar in het water. Nu moeten we binnen de beperkingen het nieuwe seizoen vorm gaan geven.
Geen grootse activiteiten en wedstrijden met minder of geen toeschouwers, we gaan het met elkaar vormgeven.

Maar wat is er veel gebeurd de afgelopen maanden en wat hebben we er toch weer zin in.  De zwemafdeling is als een feniks uit haar as verrezen. Veel inzet van o.a. Martijn Zuijdweg en Joan Pennickhof doen ons uitkijken naar het nieuwe seizoen. Rem de Tender is onlangs aangesteld als trainer en zondagavond 30 september openen ze het seizoen met een picknick bij de Binnenmaas!

Ook de C-meiden hebben al een gezamenlijk activiteit gepland, ze gaan medio september BBQ’en.
Graag hadden we een familiedag met alle leden georganiseerd maar dat was niet mogelijk.
Maar kleinschalig en met inachtneming van de RIVM-regels kan er zeker wat, dus als er een team of meerdere nog iets leuks wil ondernemen om de aftrap vorm te geven, aarzel niet en neem een voorbeeld aan de zwemafdeling en de C-meiden!

De polo’ers hebben er zeker zin in.  Al eerder berichten we over de groei van de jeugdteams en de komst van een opleidingsteam. Meer teams in het water komend seizoen dan ooit tevoren bij ZPB.  Voor de herenselectie hebben we twee Kroatische versterkingen kunnen aantrekken: Luka (wit 12 op de foto) en Rudolf (blauw 6 op de foto) doen inmiddels al mee met de trainingen en bivakkeren naar tevredenheid in het ZPBhuis. Geef de heren een warm welkom en hopelijk kunnen ze gauw hun waarde laten zien in de wedstrijden.

Luka
Rudolf

Voor jullie allemaal geldt: let op de regels, zeker als je uit een oranje vakantieland terugkomt. Laat je ook testen indien mogelijk, gezondheid staat voorop.

We gaan elkaar de komende dagen zeker zien: op de picknick, bij de training of in het clubhuis.

Rest ons nog een hele dikke dankjewel naar alle betrokkenen die onze vereniging in deze rare corona maanden draaiende hebben gehouden en die ervoor zorgen dat we komend seizoen weer gesteld staan!

Tot ziens!  Micky, Rene, Wim