Aat Klompenhouwer is op 25 september 2020 overleden op 79-jarige leeftijd. We misten hem al jaren in het zwembad.
De nieuwe generatie zal hem niet kennen maar voor veel ‘oude’ ZPB-ers een bekende naam. Voor ZPB (Unico/Profus toen nog) een gewaardeerde alleskunner. Hij zat in de waterpolocommissie, was voorzitter, trainer/coach van verschillende teams, sponsor en organisator gezellige zaterdagavonden.

In de zomer van 1980 begon hij als trainer en werd in datzelfde seizoen gelijk 2e van Nederland met de jongens onder de 16. Een jaar later werd hij met het team Nederlands kampioen maar er zouden er nog vele volgen.

Heren jeugd ZPB kampioen in 1986 of 1987 met Aat Klompenhouwer staand links

In 1981 trad hij tot het bestuur van ZPB toe en in 1983 werd hij voorzitter. Na 4 jaar trad hij af. Hij ging meer PR werk voor ZPB doen en lag hij aan de grondslag van (kleding)sponsoring met zijn bedrijf Max Play.
Hij heeft het officieuze Nederlands kampioenschap (onder de 14) in het leven geroepen, het zo genoemde ‘Max Play toernooi’. Waarvan later de bekendste de officiĆ«le Ben Planjer troffee werd binnen de KNZB.
Ook organiseerde hij bijzondere zaterdagavonden met andere oud-gediende oa gezellige mosselavonden.

Altijd goed gemutst en goed in het pak aldus een andere oude rot van ZPB.

We wensen mevrouw Klompenhouwer, Gert Jan, Linda en kleinkinderen veel sterkte in deze moeilijke tijd.