Wie? Hoor ik je denken. Dat is toch de vader van….
Ja klopt maar voor ZPB heeft hij veel betekend in het verleden.

De ‘L’ in H&L Productions is Henk de Leeuw. Onze eerste grote sponsor, Unico, zijn conservenfabriek. Later werd het Profus en stapte hij samen met Krijn Heijboer in H&L Productions. Kortom een trouwe sponsor!

Samen met zijn 6 broers speelde hij bij ZPB. Vanaf 1951 is de traditie ‘wedstrijd tegen De Leeuwen’ begonnen. De enige niet De Leeuw die mee mocht doen was keeper Eef van Gorp. De wedstrijd werd lange tijd jaarlijks gespeeld.

Het bestuur, de stichting en de selectieteams werden vaak uitgenodigd in Belgiƫ, net over de grens in Brasschaat, voor een etentje of rondleiding door de fabriek. Een gezellig jaarlijks terugkerende traditie. Die nog steeds in ere wordt gehouden door de nieuwe directie van H&L Productions.

Een graag gezien man die door personeel liefkozend ‘ome Henk’ werd genoemd. De laatste jaren woonde hij in Polen op zijn kasteel. Waar hij op 88 jarige leeftijd is overleden.

Bedankt voor alle waardevolle herinneringen, etentjes, rondleidingen, steun en trouw aan onze mooie vereniging. We wensen de familie veel sterkte met het verlies van een mooie man!

Foto uit 1952 met Henk de Leeuw staand 2e van links. Met ‘Mister ZPB’ (Gerard vd Burg staand geheel rechts ook nog.

2 Replies to “In memoriam: Henk de Leeuw”

  1. Mooi stuk over mijn vader. Dank u wel daarvoor.
    Warme groet
    Grieteke de Leeuw

Comments are closed.