“Het gaat niet slecht, maar het gaat zeker ook niet goed”

Dat waren de openingswoorden van Rutte vanavond. Met ons zwem/polo hart hadden we stiekem gehoopt dat we nog konden blijven trainen maar het besluit is duidelijk.

Morgen, woensdag 4 november, om 22:00 uur sluit het zwembad voor ons. De trainingen tot dan toe gaan nog door onder de huidige regels en protocollen.
Vooralsnog geldt deze sluiting voor twee weken waarna mogelijkerwijs de huidige regels weer hervat kunnen worden tot midden december.

Een streep door de rekening voor de plannen die we hadden om in het weekend nog iets extra’s te doen, zoals onderlinge wedstrijden voor de jeugd.
Afgelopen zaterdag hebben we nog een onderlinge jeugdzwemwedstrijd kunnen houden. Plannen voor onderlinge jeugdpolowedstrijden waren in de maak.
Tegelijkertijd volstrekt begrijpelijk als je de ontwikkelingen in de zorg en in de ziekenhuizen ziet.  Iedereen die nu in de naaste omgeving geconfronteerd wordt met mensen die er ernstig ziek van worden of zelfs  komen te overlijden heeft wel wat anders aan zijn hoofd als “mogen we nog trainen of niet”.

Dus laten we de komende tijd ons naar de nieuwe regels voegen en aandacht aan onszelf en onze naasten geven. Misschien mogen we over twee weken weer met onze plannetjes voor onderlinge wedstrijden naar buiten, misschien niet. Misschien mogen we over twee weken weer trainen, misschien niet. De kans dat we dit jaar nog echte wedstrijden spelen wordt steeds kleiner.
Voorlopig lijkt het beleid erop gericht dat we nog een enigszins gezellige kerst met elkaar kunnen vieren. Alhoewel dat ook wel in kleine(re) kring zal zijn. 

We houden de berichtgeving nauw in de gaten en blijven jullie informeren.  Sterkte, denk aan elkaar en tot gauw!

2 Replies to “(Corona)woordje 3 van de voorzitter”

  1. Musea, bibliotheken een besmettingshaard ? Onder 18 wel gezamenlijk sporten klef op het land maar niet in het water? Zo zijn er legio voorbeelden. Weinig differentiatie. Beetje het zelfde gevoel als bij een slechte scheidsrechter. ‘We zullen het er mee moeten doen.’ Tot over 2 weken in een goede gezondheid ?.
    Arjen

  2. Echt balen zeg, maar wel te verwachten natuurlijk. Hopelijk is het inderdaad een korte break en kunnen we binnenkort weer te water!

Comments are closed.