Vandaag kreeg ik van twee bekenden het bericht dat ze na een verblijf in het ziekenhuis weer thuis herstellende zijn van Corona. Mensen die het zodanig krijgen dat je flink de schrik te pakken hebt. En hoe blij ben je en je familie dan dat je weer naar huis mag. Ze zijn nog niet beter, maar een stapje de goede kant op is toch een hele opluchting.

En dat beleven we nu op grote schaal met zijn allen. Het gaat niet goed maar wel weer een beetje de goede kant op. En dus mag er ook meer. De zwembaden gaan donderdag weer open! We kunnen weer trainen. En de kinderen mogen onderling wedstrijden doen.

Hier zijn we natuurlijk wel heel blij mee. Bewegen en sporten is goed, ook tegen corona. De regels zoals die vanaf 13 oktober van toepassing waren gaan nu weer in werking. Dus clubhuis gesloten, beperkte groepsgrootte, volwassenen trainen in bubbels van vier etc.  
Is dat ècht leuk? Misschien niet, of niet voor iedereen, maar we kunnen toch weer iets daar waar we twee weken lang niks konden.

Voor de jeugd gaan we deze ruimte een extra boost geven op de zaterdagen. Op zaterdag 21 november is er weer een onderlinge zwemwedstrijd.
De vier zaterdagen daarna, van 28 november t/m 19 december gaan we onderlinge jeugdwaterpolowedstrijden houden. Met gelegenheidsteams, voor alle polo’ers en zwemmers van ZPB.
Dit, mede door sponsor Mach3Builders mogelijk gemaakte, meerdaagse “jeugdtoernooi” opzet gaat voor de kinderen voor plezier en sportiviteit zorgen. Iets wat ze, zeker in deze tijden, goed kunnen gebruiken!

De senioren zullen zich helaas tot trainen moeten beperken. De competitie begint volgend jaar pas weer. Heel misschien gebeurt er nog eerder dan januari iets met de eredivisie (heren/dames)  maar die kans acht ik klein. 
En ja, misschien dat er midden december enige verlichting van de maatregelen komt zodat we op 19 december nog iets met de senioren kunnen doen.

Maar vanavond werd gezegd dat men verwacht dat we in januari pas weer echte versoepelingen kunnen verwachten. Vanuit zwem/polo perspectief niet eens zo gek. 
Waarschijnlijk worden we enigszins teleurgesteld in onze mogelijkheden met kerst en oud en nieuw maar als we dan medio januari weer de competities kunnen hervatten, dan hebben we wel iets om naar uit te kijken!