En toen gingen de cijfers weer omhoog…

Wat waren we drie weken geleden blij dat het zwembad weer open mocht. En we hebben er goed gebruik van gemaakt. Alle trainingen zijn weer hervat en op de zaterdagen hebben we onderlinge jeugdwedstrijden georganiseerd.
Eerst een zwemwedstrijd, vervolgens tweemaal het ZPB mach3builders waterpolo jeugdtoernooi en ook nog een doordeweeks zwemcircuit.

En daar gaan we mee door; er zijn op zaterdag 12 en 19 december nog twee edities van het onderlinge waterpolo jeugdtoernooi.

Maar in mijn vorige coronawoordje sprak ik de lichte hoop uit dat we op 19 december iets meer zouden kunnen organiseren voor de senioren (een kerstmixtoernooi?).
Met de cijfers van nu is die hoop vervlogen. Sterker nog, het hervatten van de competities half januari lijkt lastig te worden.
Enige lichtpuntje van de persconferentie is dat gekeken wordt of de huidige grens voor “onderlinge teamsport” van 18 jaar tot 27 jaar mag worden opgerekt.

Als dat doorgaat biedt dat wel mogelijkheden om meer intern te organiseren en daar gaan we ons als bestuur zeker over buigen.

Maar tegelijk is er de teleurstelling dat het allemaal langer duurt als gehoopt en dat er voor de oudere senioren wel heel weinig lichtpuntjes zijn.
Ik kan me voorstellen dat mensen zich ook afvragen waarom ze nog lid zijn en contributie betalen “als er toch niks mag”.
Stiekem hoop ik dan dat iedereen zijn lidmaatschap van onze club in een breder perspectief kan plaatsen. Dat je ergens bij wil horen in “hoe cliché maar waar” goede tijden en slechte tijden.
Want corona gaat weer voorbij.  En dan staan we er weer. Voor elkaar en met elkaar. En misschien is dat toch wel sneller dan we denken..

Met het bestuur buigen we ons ook regelmatig over de financiële gevolgen. Het wegvallen van de baromzet drukt op onze begroting.
Het wegvallen van wedstrijdwater, wat naar verwachting niet allemaal wordt ingehaald, valt mogelijk mee. Misschien kan er later in het seizoen meer: toernooien, wedstrijden, zomeravondtrainingen voor de senioren, we gaan het zien.

Na badhuur is onze bijdrage aan de KNZB een grote uitgavepost.  Wij hebben aangegeven dat, indien mogelijk, het mooi zou zijn als we bij een incompleet (of geen) wedstrijdseizoen iets van een restitutie kunnen verwachten.  Hier wordt over nagedacht en mocht dit zo zijn dan komen wij zeker naar jullie toe met een voorstel hoe hier mee om te gaan.

Voor nu letten we op uitgaven en de inkomsten en proberen we alles in evenwicht te houden, met de hoop op extra mogelijkheden en daarmee uitgaven in de tweede helft van dit seizoen.

Dinsdagavond kwart voor acht. Ik ga mijn zwembroek zo aantrekken voor de seniorentraining om half negen.
Ik heb er zin in, gelijk eens kijken of ik onze quizmastert Robert van de Merwe kan overhalen om een online pubquiz in januari te regelen.

Denk aan elkaar, doe voorzichtig en tot het volgende woordje!

One Reply to “(Corona) woordje 5 van de voorzitter”

  1. Samen komen we er door heen! En die leeftijdsgrens van 27? Is dat hoe oud je je voelt? want dan zie ik op goeie dagen nog wel mogelijkheden 🙂

Comments are closed.