Maar liefst 17 jeugdteams en ca. 160 kinderen. Spelend in de regio of op landelijk topniveau met vier Eredivisieteams. Met als doelstelling om tot de beste jeugdopleiding van Nederland te behoren. Daar wil jij toch ook onderdeel van uitmaken?

Ondanks de lastige situatie is de jeugdafdeling van ZPB springlevend. Dit komt voort uit enthousiasme van de jeugdleden, trainer/coaches en focus van ZPB op doorontwikkeling van de jeugd. Ieder op zijn of haar niveau. Dat kan zijn op landelijk niveau in de Eredivisie met als persoonlijk doel om aan te sluiten bij jong Oranje, op regionaal niveau om gewoon lekker met je vriendjes te spelen en alles wat daartussen zit. Startpunt is altijd spelplezier en enthousiasme.

De aanhoudende groei van de jeugdafdeling heeft als neveneffect dat er steeds meer trainer/coaches nodig zijn. En jullie als waterpolodieren zijn de beste leermeesters. Ook daar ieder op zijn eigen niveau. Dus je hoeft echt niet in Dames 1 of Heren 1 te spelen om een goede trainer/coach te zijn. En je hoeft ook niet direct in je eentje alle dagen in de week een team te trainen en in het weekend de wedstrijden te coachen. Het kan ook puur ter ondersteuning zijn van een meer ervaren trainer om bijvoorbeeld technieken voor te doen of in het water tips en tricks te geven. Het gaat erom dat jij jouw enthousiasme en waterpolo ervaring overbrengt op de volgende generatie, ieder op zijn manier en ieder binnen zijn (agenda) mogelijkheden. 

Ik richt dit verzoek aan een breed publiek en kan mij voorstellen dat je denkt “heel erg tof, maar wat kan ik dan precies doen?”. Daarom enkele voorbeelden:

  • Ondersteunen van trainers door technieken op de training voor te doen.
  • In overleg met meer ervaren jeugdtrainer een training (deels) begeleiden.
  • In overleg met meer ervaren jeugdtrainer een training (deels) voorbereiden en (deels) geven.
  • Naast een meer ervaren jeugdtrainer als assistent-trainer/-coach optreden.
  • Zelf trainer/coach van een jeugdteam zijn met ondersteuning van collega waterpoloërs en/of ouders.

Dit zijn slechts voorbeelden en voor iedereen die wil en enthousiast is kunnen wij zeker een passende plek vinden. Na het lezen van bovenstaande snap ik dat je niet kan wachten om je aan te melden. Je kan mij mailen op tc [at] zpb [dot] nl of bellen/appen naar (06) 22 55 81 27. Tot gauw!

Namens de Technische Commissie
Remko Hofman