En toen bestonden we 90 jaar en gebeurden er veel leuke dingen!
En ook begreep ik dat het weer tijd werd voor een “woordje van de voorzitter”

Hoe kwam dat zo, welnu anderhalve week geleden speelde ik de laatste wedstrijd van het seizoen voor Heren 8, uit tegen de Wiekslag H5. Ons team was versterkt met de jeugdspelers Justin Spek, Jason Steer en Mark Nienhuis. Leuk om jeugd mee te laten spelen en helemaal als het je eigen kinderen zijn. Of de tegenstander die onder water dook bij een schot van Jason het hier helemaal mee eens was weet ik niet, maar we hebben wel gelachen in het water, beide teams.

Zoals jullie mogelijk wel weten ben ik vier jaar geleden (48 jaar oud) begonnen met waterpolo in het destijds “papa-team” van H7 met veel onervaren krachten. Inmiddels zijn we een beetje ervaren geworden en kunnen we op ons (kelderdivisie) niveau redelijk mee.  Een doelpunt scoren was er nog niet van gekomen en leek ook nog niet zo makkelijk.  Zoon Mark was echter van mening dat het er nu toch echt van moest komen.  Ca. 2 minuten voor het einde, we hadden inmiddels een riante voorsprong, stuurde hij me naar voren en werd ik ontslagen van mijn verdedigende taken. En jawel de Wiekslag schoot in een aanval op de paal, Mark ving de bal. Enige scheidsrechterlijke verwarring maar er werd doorgespeeld.  Mark speelde de bal naar mij, moederziel alleen voor de keeper die nog naar de scheids aan het roepen was, en bam! mijn eerste doelpunt. 
Feest in het water, nu komen we in het “woordje van de voorzitter” werd er geroepen! 
Tegenstander verbaasd en vragen wat gebeurt hier. Dikke pret, mooie wedstrijd.

Vervolgens op naar het clubhuis.  De meeste seniorenteams hadden hun laatste wedstrijd en vierden de seizoens-afsluiting met extra hapjes en drankjes, o.a. een door Adri uit Spanje meegenomen heerlijke chorizo.  Een zeer gezellige avond die tot in de late uurtjes doorging. 

Maar we zijn nog niet klaar, er volgen nog vele trainingsmomenten die aansluitend in het clubhuis kunnen worden afgesloten. De eerste toernooi-inschrijvingen zijn al gedaan en de spelers die in de bond uitkomen zijn nog bezig met hun competities.

En dan staat ons in de maand juni helemaal veel moois te wachten:
– bedrijventoernooi op 4 juni
– final 6 BJ op 11/12 juni
– officieus NK van de D jeugd op 18/19 juni
– jubileum feestweekend 24,25,26 juni.
En dan noem ik alleen de activiteiten in ons eigen zwembad maar, want er worden ook nog finales etc. in andere baden gespeeld  Dat we twee van dit soort evenementen zelf bij ZPB mogen organiseren zien we wel als compliment en we zijn dus ook supertrots!

Geef een antwoord