Na de drie overwinningen op PSV(5-10), ZVL-1886 Center(9-8) en De Linge/PCG(16-6) en het gelijkspel tegen AZC(8-8) moesten de heren van ZPB het opnemen tegen de heren van ZV de Zaan in Zaandam. Zv de Zaan, de enige ploeg in de eredivisie die nog geen punten had laten liggen, werd toch wel gezien als de favoriet in dit duel maar vanaf de eerste minuut liet ZPB zien dat ze naar Zaandam waren gekomen met een missie. 

Na een gelijk opgaande begin van de wedstrijd met kansen over en weer was het na 3 minuten en 15 seconden raak voor ZPB. Met een mooi schot van 7 meter voor het doel schoot Sam van den Burg de bal met een tater bal onder de arm van de keeper. Na 4 en een half minuut maakte ZV de Zaan het weer gelijk door een doelpunt van Thomas Lucas uit een man meer. Een minuut later werd het alweer 1-2 door een raak geschoten 5 meter van Christos Papoukas. De periode eindigde met een 2-2 gelijke stand door wederom een doelpunt van Thomas Lucas die scoorde in de laatste 2 seconden van de eerste periode.

De tweede periode kent een langzame start met 3 uitsluitingen voor ZV de Zaan en kansen voor beide ploegen maar na 6 minuten was het toch weer ZPB die de leiding pakt door een doelpunt van Maurice Dentro. Helaas duurde deze voorsprong niet lang want 20 seconden later maakte Stan Meijn de 3-3 voor ZV de Zaan. Echter wist ZPB zich snel weer op voorsprong te schieten door een schitterend doelpunt van wederom Christos Papoukas, die de bal mooi vanaf rechts strak in de linker kruising schoot. Na een discutabele beslissing van de scheidsrechter om Onno Kuller een uitsluiting te geven kwamen de spelers van ZV de Zaan met een 4 tegen 2 situatie door op doel en dat resulteerde in een 5 meter voor ZV de Zaan. Die 5 meter werd verzilverd door Stan Meijn waardoor de stand weer gelijk werd. Zo leek het dat we na 2 periodes met een gelijke stand gingen rusten maar in de laatste seconde weet Ton van der Velden een 5 meter te versieren. Deze 5 meter werd benut door Onno Kuller waardoor ZPB toch met een voorsprong de 3de  periode in ging.

De 3de periode liep zoals de andere 2 periodes wederom gelijk op. Na een dikke 2 minuten weet Angelo Corver vanaf 5 meter 5-5 te maken. Na 5 minuten en 12 seconden komt ZV de Zaan voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong door een geweldige pass over de hele van keeper Ted Huijsmans op Pascal Jansen die de bal in één keer weet te vangen en de bal langs keeper Yoran Lodder schiet. Echter duurde deze voorsprong voor ZV de Zaan niet lang want 13 seconden later weet Ton van der Velden weer een 5 meter te versieren. Deze 5 meter werd verzilverd door Maurice Dentro die hiermee zijn 2de  doelpunt van de wedstrijd maakte. De gelijke stand was ook de eindstand van de 3de periode waardoor er nog alles voor te spelen viel met nog één periode te gaan.

In de 4de periode zagen we voor het eerste één van de ploegen uitlopen naar een voorsprong van meer dan een doelpunt. Door drie doelpunten op rij van Sam van den Burg in 4 minuten, kwam de ploeg van Arjen Silvis op een voorsprong van 6-9 met nog een halve periode te gaan. Andreas Miralis besloot daarom om een time-out aan te vragen om zijn ploeg weer te herorganiseren voor 4 laatste hectische minuten. Met nog 3 minuten te gaan zagen we ZV de Zaan terugkomen op 7-9 door een benutte 5 meter van Pascal Jansen maar ook een rode kaart voor Thomas Lucas. Met nog 1:12 te gaan weet Jacoppo Mandolini de achterstand van ZV de Zaan terug te brengen naar 1 doelpunt verschil. 

De laatste minuut was ook de meest chaotische minuut van de hele wedstrijd. Met nog 40 seconden besluit Arjen Silvis zijn tweede time-out te gebruiken. In de aanval die daaruit volgt krijgt ZPB een man meer door een uitsluiting van Jacoppo Mandolini met nog 20 seconden te gaan. Uit wanhoop vraagt coach Andreas Miralis van ZV de Zaan een time-out aan terwijl ZPB de bal heeft, dit deed hij met de gedachte dat ZPB dan een 5 meter moest nemen, alleen was hij niet op de hoogte van een bestaande regel dat je in de laatste minuut van de wedstrijd ervoor mag kiezen bij een 5 meter of je die wilt nemen of een man meer wilt spelen.  Uiteraard koos ZPB ervoor om die 5 meter niet te nemen en zo speelde ze de laatste 20 seconden uit met een man meer. Hierdoor weet ZPB een bloedstollende wedstrijd af te sluiten met een 8-9 overwinning. 

Door deze overwinning blijft ZPB samen met AZC de enige ploegen in de eredivisie zonder een nederlaag en blijft ZPB volop in de strijd voor de eerste plek. De eerst volgende wedstrijd van ZPB zal tegen UZSC zijn op zaterdag 19 November om 17:35. Dit beloofd weer een bloedstollend duel te worden omdat het tussen de nummer 2 en de nummer 3 van de eredivisie gaat. Daarom kunnen de mannen van ZPB alle steun gebruiken aankomende zaterdag. 

Geef een antwoord