Na de winst op ZV de Zaan, PSV, De Linge/PCG en ZVL-1886 Center was het afgelopen weekend de beurt aan UZSC. De nummer 3 van de eredivisie kwam op bezoek bij de nummer 2 van de eredivisie. Wat op voor hand voorspelt werd als een lastige pot voor ZPB bleek in werkelijkheid toch anders.

Binnen 22 seconden was het al raak voor ZPB door een doelpunt van Christos Papoukas. Dit doelpunt bleek de inleiding te zijn voor een dominante eerste helft van ZPB. Na een dikke drie minuten stond het al 3-0 in het voordeel voor ZPB. Pas na vier en een halve minuut wist het team uit Utrecht iets terug te doen. Met een 3-1 tussenstand eindigde ook de eerste periode. In de tweede periode werd er pas echt gas gegeven door ZPB. Binnen de eerste vier en halve minuten van de tweede periode weet ZPB uit te lopen van een 3-1 voorsprong naar een 8-1 voorsprong door doelpunten van Sam van den Burg, Michael de Kreek en Onno Kuller. Om de schade te beperken wist Sook Willemsen nog in de laatste 12 seconden van de tweede periode de 8-2 te maken.

In de derde periode kwam het team uit Utrecht ook eindelijk in de wedstrijd, alleen de achterstand was al te groot. Na een evenwichtige derde periode was de tussenstand 11-5. Met nog één keer acht minuten te spelen en een verschil van zes doelpunten leek de wedstrijd gespeeld. ZPB die een beetje gas terug nam liet UZSC meer komen. Dit zorgde ervoor dat de eindstand toch nog iets dragelijker werd voor UZSC. Na drie doelpunten van ZPB en vier van UZSC eindigde de wedstrijd in 14-9 winst voor ZPB. Door deze overwinning komt de winst reeks van ZPB nu op vijf te staan, ook staat ZPB door deze overwinning nog steeds tweede achter AZC die evenveel verliespunten hebben als ZPB alleen wel een wedstrijd meer gespeeld hebben. Aankomend weekend is er geen wedstrijd voor de competitie voor ZPB maar wel een bekerwedstrijd. Deze wedstrijd zal in Ede plaats vinden tegen Polar Bears om 18:45 uur.

Geef een antwoord