Veelzijdigheid in het Inge de Bruijn Sportfondsenbad

In het Inge de Bruijn Sportfondsenbad is er een unieke situatie, bij ZPB H&L Productions kan je namelijk een individuele sport (wedstrijdzwemmen) en een teamsport (waterpolo) combineren in dezelfde omgeving. Uiteraard kan één van de sporten ook apart worden beoefend, die keuze is volledig vrij te maken. De Zwem- en Polovereniging Barendrecht, die in april haar 80-jarig jubileum viert, verwelkomt graag ambitieuze én recreatieve sporters bij de club.

ZPB is vooral bekend van het eerste waterpolo herenteam, dat al sinds jaar en dag in de Hoofdklasse uitkomt. Dit levert vaak uitpuilende tribunes en mooi sfeeractiesop bij veel thuiswedstrijden. Ook de pers heeft deze sfeer in de gaten en komt geregeld op bezoek. Zo is RTV Rijnmond inmiddels mediapartner van de club en komen ze dit jaar diverse wedstrijden verslaan voor radio en televisie. De bekendste speler bij de heren is ex-international Matthijs de Bruijn (aanvoerder van zowel ZPB als het Nederlands team). Hij kwam in actie tijdens het Europees Kampioenschap waterpolo, dat begin 2012 in Eindhoven werd gehouden.

Het damesteam timmert ook weer flink aan de weg. Met veel jonge meiden in de ploeg is de weg ingeslagen naar de top. Gezien de prestaties van de meisjes jeugdteams is de top binnenkort zeker mogelijk, want de jonge meiden gaan jaarlijks naar Nederlandse Kampioenschappen en hebben al veel medailles behaald. Keepster Debby Willemsz is zelfs uitgenodigd om met het Nederlands team mee te trainen. Hier traint zij dus met de speelsters die in 2008 Olympisch kampioen werden.

Een aantal talenten van ZPB worden zelfs uitgenodigd voor (jeugd)selecties van het Nederlands team. Met Jong Oranje kom je zomaar ineens in Istanbul, Athene of Madrid terecht en speel je internationale toernooien of zelfs officiële Jeugdkampioenschappen! De heren en dames van het grote Oranje zijn inmiddels in voorbereiding voor de nieuwe toernooien die op komst zijn, ook dat ligt als ZPB’er niet buiten de mogelijkheden.

Het wedstrijdzwemmen is een kunst apart. Wat er in het water zo makkelijk uitziet kan alleen met oog voor detail en veel trainen worden bereikt. Bij ZPB H&L Productions kun je terecht om je talent op dit vlak te ontwikkelen. Met een dosis doorzettingsvermogen wordt je wellicht de opvolger van onze eigen Inge de Bruijn! Er zijn een hoop wedstrijden in de regio om te zwemmen tegen leeftijdsgenoten en er zijn zelfs terugkerende evenementen zoals de Open Water Wedstrijd in Heerjansdam, waar veel waterpoloërs en zwemmers van alle leeftijdsgroepen aan deelnemen. Bekende ZPB’er Rob Noordzij reist de hele wereld af voor zijn topsport Parathriathlon en gaat zelfs naar de Olympische Spelen in Londen! De 14-jarige Cha Nien is ambassadeur van het Johan Cruyff foundation en is ondanks dat hij zijn linkeronderbeen en rechterbeen mist een fanatiek zwemmen bij de club.

Een hoop gezelligheid is er te vinden in Clubhuis de Put, hier wordt geregeld een Pubquiz georganiseerd waar heel ZPB H&L Productions en omstreken op af komt. Ook ben je gewoon op vrijdagavond en op zaterdagen altijd welkom op de tribunes of het clubhuis voor het bijwonen van trainingen en spectaculaire wedstrijden.

Kom gerust een keer kijken of zelfs meetrainen bij het wedstrijdzwemmen en/of waterpolo als het je leuk lijkt, want regelmatig is er een instroomtraining om kennis te maken met de club. Voor de trainingstijden en meer informatie over lid worden kijk je op https://zpb.nl/index.php/over-zpb/lid-worden of pak je de folder bij de ingang van het Zwembad. Volg @ZPBarendrecht ook op Twitter en Facebook!