Zwemdiploma op zak? Word lid van ZPB!

Bij ZPB kan, als een van de weinige sportverenigingen, een individuele sport (wedstrijdzwemmen) en een teamsport (waterpolo) worden gecombineerd, of uiteraard apart worden beoefend. Deze keuze is natuurlijk volledig vrij te maken. In beide takken is plaats voor zowel topsport als recreatie, maar ook een goede mix tussen beide is geen probleem.

Kom gerust een keer kijken of zelfs meetrainen als je het leuk lijkt. Voor de trainingstijden en meer informatie over de instroom bij ZPB kun je kijken op de instroompagina op deze website of contact zoeken via het nieuw lid emailadres. Dit kun je vinden onderaan deze pagina.

Wil je weten wat ZPB nog meer te bieden heeft, lees dan vooral verder, of  neem even contact op met ons. Onze contactgegevens staan onderaan deze pagina. Direct naar het inschrijfformulier? Klik hier.

Wat is ZPB?
De Zwem- en Poloclub Barendrecht behoort tot één van de oudste sportverenigingen in Barendrecht. ZPB werd in 1932 opgericht en had als thuishaven het openluchtzwembad De Put achter de Gebroken Meeldijk en de Noldijk. Toen bestond ZPB uit 8 leden. In 1971 werd verhuisd naar het toen nieuw gebouwde overdekte zwembad ’t Keerpunt, gelegen aan de Devel bij het NS-station. Dat zwembad is jaren geleden afgebroken. Sinds april 1999 traint en speelt ZPB in het Inge de Bruijn Sportfondsenbad, voorheen Carnissebad. Inmiddels is het ledenaantal al gegroeid tot bijna 400 leden.

Wat wil ZPB?
Natuurlijk richt ZPB zich niet alleen op topsport. De hoofddoelstelling van de vereniging is: het bevorderen van de beoefening van de zwem- en watersport in de ruimste zin des woords. In feite betekent dit dat de vereniging het voor iedereen mogelijk maakt de sport op een eigen manier te beoefenen. Dus of je nu recreatief wilt sporten of topsport wilt beoefenen, jong of oud bent, bij ZPB heb je veel mogelijkheden! ZPB heeft zoveel teams en zwemploegen dat je altijd in een team kan komen spelen. Ben je 10 jaar, 14 jaar, 25 jaar of zelfs 60 jaar, een jongen of een meisje, bij ZPB is er voor iedereen plaats.

Waterpolo
Wat waterpolo betreft is ZPB uitgegroeid tot een absolute topclub in Nederland. Het eerste herenteam van ZPB draait op het allerhoogste niveau mee. In 1999 werd ZPB zelfs landskampioen en in 2006 werd de nationale beker veroverd. Ook het eerste damesteam speelt op het hoogste niveau waterpolo. Maar ook de lagere teams presteren uitstekend en weten geregeld een kampioenschap in de wacht te slepen. Er wordt getraind volgens het Meerjaren Opleidingplan Waterpolo dat door de KNZB is vastgesteld.

ZPB heeft in de waterpolowereld al grote namen voortgebracht met een internationale (prof) carrière, die ook in het Nederlands zevental spelen of speelden. Namen als Arno Havenga, Matthijs de Bruijn, Gerben Silvis, Gijs de Kock en Marco Booij zijn nauw verbonden met ZPB.

Zwemmen
De zwemploeg is met een ambitieuze leiding en vele jonge talentvolle zwemmers en zwemsters hard op weg naar een plaats in de hoogste regionale competitie. Met een gedegen en doordacht trainingsprogramma kan men aan zijn of haar individuele ambities werken. Ook de zwemafdeling heeft de nodige talenten voortgebracht. Zo zijn Inge de Bruijn (vijf maal goud op de Olympische Spelen) en Martijn Zuijdweg (1x brons op de Olympische Spelen) hun zwemcarrières begonnen bij ZPB.

Overige activiteiten
Naast het zwemmen en waterpoloën organiseert de vereniging, met de hulp van ouders en andere vrijwilligers, van alles en nog wat. Een aantal voorbeelden zijn barbecues, trainingsweekenden, uitwisselingsprojecten, toernooien, fietskampen, pupillenkampen, disco, sinterklaasavonden en natuurlijk de clubkampioenschappen.


ZPB H&L Productions
Inge de Bruijn Sportfondsenbad
Hamburg 200
2993 LG Barendrecht
Website: www.zpb.nl

E-mailadres contact nieuwe leden: bestuur [at] zpb [dot] nl

Of u nu contact zoekt voor het zwemmen of waterpolo, alles geschied via bovenstaande contactgegevens.